dimarts, 15 de juny del 2010

EL JORNAL DE L'ALCALDE


En el LEVANTE de Castelló del dimarts 15 de juny apareixia publicat un article sobre la petició que el Partit Popular de Moncofa (en l'oposició) li havia fet al PSOE de Moncofa (en el govern). A grans trets, els punts bàsics d'eixa petició eren els següents:

1. El PP de Moncofa demanava a l'alcalde Isach, del PSOE, que es posara un jornal de 42.915 euros, seguint les recomanacions de la FEMP per als ajuntaments amb 13 regidors (Betxí, també en té 13)

2. Així mateix, i també seguint les recomanacions de la FEMP, demanava que els regidors amb dedicació exclusiva es rebaixaren el jornal un 6%

Doncs bé, en l'últim ple, una de les qüestions que vaig formular en l'apartat de precs i preguntes va ser la de preguntar si l'alcalde i la tinent alcalde s'abaixarien els jornals enmig de l'actual crisi econòmica.

La pregunta apareixia pocs dies després de conéixer que tant la Diputació de Castelló com la Generalitat Valenciana (recordem que les dos són governades pel PP) haguéren acordat justament això, proposar la rebaixa del sou dels seus polítics. Igualment, molts alcaldes ja s'han rebaixat el sou en les últimes setmanes, com segurament heu vist als mitjans de comunicació.

A més, esta pregunta també s'inscrivia dins de la política d'austeritat que s'ha proposat, segons el senyor Blasco, realitzar enguany l'ajuntament. Dins d'esta política d'austeritat, s'ha rebaixat més o menys un 10% el jornal dels regidors i les adjudicacions als Partits Polítics (cosa que em pareix perfecte), així com també s'ha retallat més o menys un 10% les subvencions a les diverses Associacions del poble.

A pesar d'això, la resposta va evidenciar que no estaven per la labor d'abaixar-se el jornal. De fet, la contestació va ser, poc més o menys, que esperarien a veure què es decidia des del govern central. Per tant, sembla que el que pretenia insinuar el senyor Blasco era que SI ZP ENS REBAIXA EL JORNAL, BÉ, PERÒ SI NO, RES DE RES.

El cas posa en evidència, bàsicament, que a un poble es diu una cosa i a l'altre una altra, només allò que els interessa. De moment, senbla ser que el sou dels alts càrrecs de l'ajuntament de Betxí no s'abaixaran.

52 comentaris:

vjmc ha dit...

es llogic pensar que cap persona es tira pedres a sobre la seua teulada. s´ente que ningu acepta una rebaixada del seu salari, encara que el verdaderament escandalos es que s´aprobara eixa cantitat i no es digues res quan es va fer. Estem parlant de gent que no busca el be del poble per damunt de tot, si no el be personal.

Anònim ha dit...

L'alcalde i la primera tinent d'alcalde haurien donar exemple baixant el sou com tots els funcionaris. És vergonyós que únicament mirin pels seus interessos personals. A més, ja era una vergonya que es cobren dos sous en un ajuntament com el de Betxí en què no fa cap falta tenir dos polítics cada dia asseguts en una butaca ja que amb un hi ha de sobres.

Anònim ha dit...

i tu que cobres de 3 llocs ,renunciaras a algun?per tal d repartir la feina ara que ia tanta gent a l'atur? penses fer treballs per a la comunitat( del teu vuillgut betxi)en els 3 mesos de vacances que tens tan ben remunerats?

Anònim ha dit...

Escolta si té 3 llocs de treball serà per alguna cosa, no? Vas i fas tu oposicions. I se tenen 3 mesos de vacances? Mentixes, i o eres un ignorant o un mentirós.

I una altra: a l'ajuntament va i treballa. Cosa que la majoria dels regidors (ni els del govern) fan o fan com toca.

Remolar ha dit...

Allò que cobre de l'ajuntament ja m'ho han rebaixat més d'un 10%.

La resta a tu no t'interessa res, com tampoc a mi no m'interessa el que fan els altres regidors fora de l'ajuntament. És la seua vida privada.

El que demane és que donen exemple i, de la mateixa manera que ens han rebaixat el jornal a tots i també als partits, cosa que com dic em pareix bé, també ho haurien de fer ells, crec.

I a mi em té igual el que facen fora de l'ajuntament. Això és la vida privada seua i mai no m'he posat en ella.

Salutacions
Alfred

vjmc ha dit...

Apart que em pareix perfecte que el senyor alfred tinga tres souds si es capacitat i el contracten, el mes indignant de tot es que el alcalde de betxi guanya un soud del ajuntament 'sense dedicacio exclusiva', la qual cosa vol dir que pot treballar perfectament a la seua ocupacio i cobrar, i a part cobrar el desmesurat soud del ajuntament, que ell mateix es va aprobar, aixo si es inmoral, la anterior legislatura tenia un soud mes baix, apropiat per al consistori betxinenc, i dedicacio plena a les tasques de govern, ara ni tan sols viu al poble.

Anònim ha dit...

Ahi no estic d´acord amb tu Alfred, ets regidor del ajuntament, carrec public electe i com a tal deus tenir tant el teu patrimoni com els teus comptes no tan sols clars, si no a la vista publica, va en el carrec.

Remolar ha dit...

Tens raó en això, però crec que en part.

Si s'han de posar tots els jornals dels regidors i els béns de cada u damunt la taula, endavant. Cap problema.

Però pel que fa a la política, jo en el ple mai, mai, he demanat explicacions sobre algun fet privat a ningú, siga del partit que siga. I la primera lliçó que vaig aprendre quan vaig entrar de regidor, és que una cosa és la vida privada i una altra la política, que alguns no saben distingir.

Jo, ara, en este article, com veus parle del que crec que s'hauria de fer en l'ajuntament, i de res mes. El que passa és que ja veus que hi ha gent que com que no té arguments per rebatre eixa idea, només fa que malmetre en temes privats que no tenen res a vore(això sí, sempre anònimament).

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

i jo no te acuse,pero aixo es comenta pel poble,es veritat?

vjmc ha dit...

Alfred, parlar es molt facil, jo et recomane que simplement t´ahorres de contestar unes acusacions sense probes i basades en parladuries. Si tan valent es la persona que acusa, que done la cara i pose alguna forma de identificarse. Et done la rao en la falta d´arguments dels atacs, pero no tant amb lo de la privacitat al complet. Ni ha coses que pertanyent a la vida privada si son relacionables amb la vida publica, pero reconec es dificil posar el limit. Aprofite per a felicitarte per aquest blog, que actua com a portal on exposar opinions constructives, a pesar que alguns el utilitzen nomes per a fer mal.

Anònim ha dit...

Com que el patrimoni dels regidors és públic, només cal anar a l'ajuntament a vore'l. Qui estiga interessat que faça una sol·licitud i que ho comprove. És fàcil.
Parlar de rumors és més fàcil encara, però ací s'ha de parlar de realitats, i la realitat és que l'ajuntament està en el pitjor moment de la seua història des del punt de vista econòmic, i que els dos responsables d'eixa situació tenen un sou ben bo i que està per damunt de les possibilitats de l'ajuntament. Si això fora una empresa privada ja els hagueren despatxat.

Anònim ha dit...

Jo no he criticat mai el sou que cobren Manolo i Maria Pilar. Crec que els polítics han de cobrar i així després podrem criticar-los o alabarlos. Ara, no veig clar que si els altres regidors s'an abaixat un 10% el sou d'enguany, que ells no ho facen. Què és, que són més que els altres? O tots moros o tots cristians, com diu el refrany.

Anònim ha dit...

Alfred,a ningú l'importa el que guayes o deixes de guanyar fora de l'ajuntament.Faltaria més que en dues carreres com les que tens no te pogueres guanyar la vida bé!!Amb el que ens hem de fixar és amb tot allò que fas pel poble.Personalment crec que aquest article diu molt sobre la política del partit popular:fes el que jo dic pero no el que jo faig,i aixo no és,si els regidors han sofrit retalls de sous,els alts carregs haurien de fer el mateix per donar exemple. Sefa.

Anònim ha dit...

i sefa,tu no creus que seria millor repartir la feina que ia,o et pareix just que tanta gent estiga a l'atur alguns no cobran res,i gent com alfred cobren de3 llocs,( a banda de la venta de albums de fotos,que no eu sabia)(me imagine que eu declararas tot)o creus que per el fet de traures una carrera ets superior i pots treballar a tants llocs com vullges?

Anònim ha dit...

Per al que parla de rumors que hi ha pel poble, li he de informar que els rumors que jo he sentit són, que l'alcalde, a més de cobrar un exagerat sou a l'ajuntament sense tenir dedicació exclusiva, també cobra de portar el manteniment de els semàfors de Castelló i dels projectes que realitza al seu despatx privat en societat amb un empleat o exempleat d'Iberdrola. Així és que no falten els que cobren per diversos llocs, ia més cal distingir entre els que ho fan per mèrits propis i els que ho fan per enchufes i recomanacions.

Anònim ha dit...

yo no eu critique,no mes e dit lo que e escoltat i man dit,si es veritat o mentira nou se,nomes eu pregunte,y estic totalmen d acord en qe el alcalde i latra se baisen el sou,qe per lo qe ze comenta no es poquet,i no un 10%,mes encara qe la situacio del ajuntamen no esta pec tirar coets

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

veieu,el anonim ise llarg,aixo es el qe me habien dit,pero en comunions,bodes no se res

Remolar ha dit...

Hola a tots, acabe de vore els missatges de tots vosaltres.

Com que efectivament no tinc res que amagar, ací van les meues explicacions:

Treballe de professor d'imatge i so a Almassora (cicles formatius)

Done des de fa més de 10 anys classes de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià

Algunes vegades he fet àlbums de fotos (fa temps que no en faig), com a freelance

De vegades col·labore amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua en projectes de cartografia i toponímia

A més, també col·labore en les jornades que regularment organitza la societat Onomàstica, generalment amb articles sobre toponímia i l'estudi dels noms

A dia de hui tinc, al meu nom, el pis de Betxí on visc, amb una hipoteca de 120.000euros a 20 anys i un Hyundai Accent que em va costar 11.300euros

La declaració de la renda enguany, com tots els anys, m'ha eixit a tornar.

Finalment, vull fer un parell de reflexions.
En primer lloc, com he dit amunt, mai no m'he posat amb la vida personal de cap polític. És més, pel que comenta este últim comentari, no he criticat mai el jornal de l'alcalde. Ara, si jo´fóra alcalde no cobraria vora 50.000euros de l'ajuntament i tindria una empresa, però ell ha decdit això, correcte, però no ho compartisc. El que li diem és que done exemple en estos moments i es rebaixe el jornal.

Per altra banda, este bloc esta obert, bàsicament, amb dos intencions: la primera és donar a conéixer les nostres idees i propostes; la segona és la de poder escoltar la gent què pensa, quines propostes, opinions, crítiques faria. Ara, crec que en moltes ocasions, a falta d'arguments, es toquen temes personals, que crec que no és el lloc ni la manera (i quan dic personals no em referisc només a meus, sinó també d'altra gent, alguns dels quals van dirigits fins i tot a persones que no són ni polítics, cosa que crec que no s'ha de tolerar). La veritat és que eixos comentaris és només d'un xicotet percentatge de gent, que possiblement preferirien qu eeste bloc no existira. Amb tot, crec que s'hauria de valorar este espai
justament com el que dic, com un espai on cada u puga expressar les seues opinions, crítiques i pensaments sobre la política o altres aspectes del poble per millorar-lo.

salutacions
Alfred

Anònim ha dit...

El que és molt molt covard, és acusar a algú de algo perssonal com han fet en Alfred en algú dels comentaris (és evident que és l'única manera que teniu per argumentar) i no tindre les "castanyes" de posar el nom, sinó fer-lo com un ànonim! aleshores el comentari no té la mínima importància...
I de veritat, estic desitjant saber quí és el dels treballs, oposicions i vacances... perquè està clar que és sempre el mateix o la mateixa INCULT/A (la teva vida a de ser una continua frustació) és el que podem deduir dels teus comentaris.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

de veritat que sou com radicals o fanatics,yo no veig en cap moment que se insulte a alfred simplement se li diuen coses que per el que veig es veritat(treball en 3 llocs,3 mesos de vacances,venda en negre de album de fotos........perque no voleu que aço es diga?yo vullc transparencia no nomes al pp

Anònim ha dit...

Tens raó, tots estos del PP son radicals, fanàtics, intolerants i incompetents. Mos portaran a la ruina!!

Anònim ha dit...

hui e vist al xopo en les festes del carrer sant joan,i soc del psoe,pero tinc que reconeixer lo que val en el tema de bous,te carisma, es respectat i sap manar,un gran acert del pp de betxi al pan pan i al vino......

Anònim ha dit...

I es un despilfarraor i un inconscient.

La Roja ha dit...

Yo no entiendo de politica, yo lo unico que se es que con ZP España ha ganado la Eurocopa y ganara el Mundial, y que por culpa de Camps y los presidents que ha puesto en el Valencia hemos tenido que vender a Villa, asi que yo votare al PSOE porque hace feliz a la gente con La Roja. Aznar era un gafe, y Rajoy lo seria mas aun.
¡¡Viva ZP y viva la Seleccion!! ¡¡Viva La Roja!!

Anònim ha dit...

LA CRISI A L'IES BETXÍ
Comente en el blog per a que tots conegau la situació actual.

Van presentar fa uns mesos les optatives que podrien triar per a l'any següent els alumnes.
Quan ja s'han triat les optatives per fer les previsions, convoquen als alumnes de 4t ESO i 1er de Batxiller a una reunió, per INFORMAR que les optatives d'economia, anglès pràctic, etc .. han estat eliminadas.Segons el cap d'estudis i el director, pel inspector.Sense tindre en compte la quantitat d'alumnes que han triat les assignatures que a dalt anomene, és a dir sense tindre present els interessos dels alumnes.
Els alumnes de 1r que han fet economia aquest any en el curs següent no podran continuar amb l'assignatura.
Hauran de triar matemàtiques aplicades a les CS, llatí o grec, molts d'ells mai han estudiat les dues últimes.
Es va presentar anglès pràctic com un avantatge per a la selectivitat, ja que s'espera una prova oral en anglès, es va animar els alumnes a triar pel que en el futur pogués venir.

Les solucions que es presenten:

-Matricularse en un altre institut a setembre SI QUEDEN PLACES, tenint en compte que el transport no és molt bo i que els horaris no s'adapten molt.
-Fer les assignatures per internet o correu.
-Esperar al dia 10 per saber la decisió de l'inspector (tenint en compte que uns dies abans han de entregar les matrícules).
[NO han estat consultades les solucions, PER TANT ALGUNA DE ELLES PODRIA SER NO VÀLIDA]

Anònim ha dit...

pero de qui es la culpa de este desgavell? me pareix molt fort que de repent vos trobeu en esta sorpresa,alfred demana explicacions

Anònim ha dit...

pero qui vos penseu que es alfred???? el todo poderoso(perque se a tret oposicions)jajajaja sou uns fanatics

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Me pareix molt fort això que contes de les assignatures de l'institut. Supose que la senyora regidora d'Educació haurà pres cartes en el assunte i haurà parlat en els alts càrrecs de la Conselleria d'Educació davant d'una situació que òbviament perjudica el futur dels nostres jovens.
De no ser així, no sé com justificarà el sueldo que cobra ni el càrrec que te.

Anònim ha dit...

Lo que queda clar es que la gent confia més en Alfred en temes d'educacio que en la regidora. Esta clar que el sueldo de la regidora es superfluo i que se podria estalbiar.

Maria ha dit...

Enhorabona, Alfred, m'alegre molt!

Anònim ha dit...

yo deixaria a alfred responsable de tot,ell se a tret unes oposicions i per lo tant lo just seria que ell portara tot,es el mes gran............

Anònim ha dit...

yo tamé pense que sobra un dels dos sueldos fijos de l'Ajuntament. Betxí no es tan gran com pa tot aiso. Tot eise despilfarro mos portara a la roina si no fem res. ¿Pero algua sap que fa la atra alcaldesa com pa cobrar? ¿No nia ha prou en el sueldo del alcalde? Ojo, no me pareix mal que el alcalde cobre, pero en un sueldo nia ha prou. Betxi no es Villa-real ni Burriana pa tant de gasto.

Anònim ha dit...

si anem retallan en ensenyament quin futur tindràn els que venen darrere?

Anònim ha dit...

Algú sap quan s'inaugura la nova biblioteca?

Emilio S. ha dit...

Lo que no entenc és que fa uns pocs mesos l'anglés era supoerimportant per a la Conselleria d'educació, i per això anaven a donar Educació per a la Ciutadania en anglés, i ara van i se carreguen una assignatura com "anglés pràctic" que molts alumnes de betxí havien agarrat com a optativa.
Ja sé que això es una competència i una decisió de Font de Mora, però l'Ajuntament, en concret la regidora d'Educació, s'hauria d'enfrontar a esta decisió totalment injusta i que va en perjuí dels interessos dels joves de Betxí. Hauria de demanar-se a la Conselleria que es torne a impartir "Anglés pràctic" a l'IES de Betxí.
Si se passa del tema, quedarà clar que esta gent no estan capacitats per defendre els interessos del nostre poble.
Moltes gràcies.

Jose ha dit...

"Algú sap quan s'inaugura la nova biblioteca?"

Diuen que a setembre. Ves i pregunta, que pels matins n'hi ha gent treballant.

Anònim ha dit...

si lleven eises asignatures es 1 problema molt gran pels habitants de betxi,yo ya estic tremolan,per favor qe estem mig poble al paro no sigau tan tiquismiquis i preocupemos per lo que de veritat es important,no tots som com els del bloc en estudis i opossicions,tenim problemes mes greus,com per exemple donar de menjar als nostres fills o pagar la hipoteca pa qe els meus fills no tingen qe anar a viure baix del pont,en ma casa som 4,la dona els xiquets i jo,y al mes a ma casa entren930 euros,paga llum paga hipoteca menjar aigua roba.....i mentres tant tots el rumanos treballan per al paro pel ajuntament i els del poble morinmos de fam,per favor ya esta be,primer els d asi i despres ells

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

a vore si de una vegada ens enterem,el gran problema es que molta gent esta al paro,tot lo demes son bobaes ,es hora ya de ajudar a esta gent que esta a l'atur i deixamos de picudos i demes

Anònim ha dit...

Lo de l'educació és molt important. Dius que tens 2 fills, i m'imagine que voldràs que tinguen totes les oportunitats per enfrontar-se amb el món laboral quan siguen majors. I una de les garanties d'èxit és l'educació, la formació. I ací entra el tema dels idiomes.
Per si no ho sabies els països on la crisi ha tingut una menor incidència és en aquells que tenen un sistema educatiu més desenvolupat, més prestigiós i amb bons resultats finals (tot el contrari que ací). Un exemple en el món de l'educació és Finlàndia. Allà la ratio professor/alumne és quasi la meitat que a l'Estat espanyol, hi ha moltes més escoles i instituts, i pel que fa als idiomes, allà des de ben xicotets se'ls ensenya suec i finès (tots dos idiomes oficials) i lapó (només en la regió de Lapònia) i des del primer moment se'ls introdueix l'anglés. Més vanat, a més, se'ls ensenya un quart idioma europeu (no xinés o hindú, que això només se li ocorreix a Font de Mora i aCamps), principalment espanyol, anglés o alemany.
Com ja te dic, en estos països la incidència de la crisi, sobretot pel que a l'atur, ha sigut mínima. Crec que este és l'espill on ens hauríem de mirar, i no le srepúbliques bananeres que és on miren els nostres governants (PPSOE).
Respecte als comentaris xenòfobs, només vull recordar que no fa tant que els betxinencs anàvem a la verema a França, i ara n'hi ha gent que cobra una paga per això. O que molts veïns de Betxí hagueren de deixar les seues cases a Castella, la manxa, extremadura o Andalusia en busca d'un futir millor per als seus fills; eixe és el cas dels meus avis.
I com que no descarte que en el futur hàgem de deixar la nostra casa per buscar faena al Marroc o a Algèria, jo tracte a la gent sense tindre en compte el seu origen. Per a mi tots som persones iguals

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Mare de deu! quin comentari més egoista eixe que esta al atur...
L'educació no es una cossa important? es a dir, el futur dels jovens no té cap importancia?

Anònim ha dit...

pero que clase de educacio volen ensenyar als nostres fills,vos penseu que son tontos i no veuen el sistema mes que corromput que ia en espanya,mentres el profe te 3 messos de vacances ,el pare en el millor dels casos 2 o 3 setmanes,ya que vos preocupa tan la educacio eixos 3 messos de vacances podrieu aprofitarlos en formarse mes,escoles de estiu etc....no vos fatgau els preocupats per la educacio i despres a vivir que a mi el sistema me va bien ........

Anònim ha dit...

els meus pares tame van anar a vendimiar ilcuan eixien de asi ya anaven en el contrte de traball i cuan se acababa els tornaven asi,estos venen se queden i a chupar del bote tot lo qe poden i mes,i no creus qe es mes normal qe primer sen vagen els de fora,aso es com la crisis qe asta qe no vos a tocat a vatros no vos importaba,i vos van tocar el sueldo i huelges i tot.cuan els rumanos deixen de robar i fagen oposisions i sigen mestres vos picara

Anònim ha dit...

Algú sap si el coeficient intel.lectual del que diu q l'educació no és important arriba a 60??

Anònim ha dit...

Per al que tremola.
Molta gent treballa en llocs on a de suar,matinar i treballar en algo que no li agrada tota la seua vida.Després arribar a casa cansat com un burro,per a que els seus fills pugen menjar.
Per als meus fills preferisc una vida el més comoda possible ,que estudien i treballen en el que més els agrade.
Si als jovens anem lleva-los oportunitats i deixem de apollar-los, el seu futur quin serà?

Anònim ha dit...

a vore en primer lloc,a la persona que diu que soc xenofobo,ojala hi hagera faena per a tots i no sen tingera que anar ningu,pero veig logic que si hi ha poca feina mos la donen primer a la gent del poble,yo si tingera que emigrar fora de españa me donaria igual a un poble que a un altre,i si asi a betxi no hi ha pa tots primer ells fora,tu seguramen per la manera en que parles habras fet oposisions i a tu esta gentola no te lleva la faena i no te importa,ni te baisen el sueldo perque ells eu fan a meitat de preu i si tu no vols a la calle,este ivern he treballat en 1 almacen de teronja de nules i lencarregat me va dir si volia fer hores i li vaig dir que si,pero me va dir que les pagaben a menos que la hora normal,que ells feien les hores a eixe preu,pues ale a mirar i callar sino a la calle,i pore lo mateix antes pagaba el doble que ara,i totes les españoles en casa i les rumanes alli en la cuina i si es important pa mi que els meus fills estudien,pero en este moment te puc grantisar que es mes importan per a mi que menjen que que me parlen en ingles,yo vos dic de viritat que que no desitje que a ningu de vatros que me critiqueu pase pel que yo estic pasan,sino me entendrieu,iscau del vostre mon que hi ha gent que no a fet oposisions i tame te dret a guanyarse la vida dignament en el seu treball

Anònim ha dit...

Veig molta ràbia-mala llet i poc de seny en moltes intervencions. Alfred, t'hauries de plantejar seguir fent el blog. Si algú vol dir barbaritats, insults o destarifos que entre a altres pàgines. Ni Alfred és el dimoni, ni és Déu. Ara bé sí que li veig el mèrit d'opimar i dir coses on puc estar o no d'acors, però almenys pensa i intenta que pensem. No m'agraden, en absolut, molts comentaris negatius, perdedors, xenòfobs i anti.