divendres, 17 de setembre del 2010

NÓ ÉS DE RECIBO


Com sabeu, les obres de construcció del primer pis de l'auditori han començat ara fa ja algunes setmanes. Estes actuacions s'inscriuen dins del segon Plan E i, en concret, el que es pretén és la ubicació d'una sèrie de sales d'assaig i d'ensenyament musicals, convenientment insonoritzades, per tal que els diferents grups musicals de Betxí puguen treballar de forma adequada.

Els Plans E, coneguts més col·loquialment com a plans ZP, van estar concebuts principalment per tal de mantindre les inversions en infraestructures i, per tant, per tal de mantindre, en la mesura que fóra possible, el major nombre de treballadors del sector de la construcció.

Doncs bé. Ja aleshores, en la corresponent comissió es va decidir, per unanimitat (encara que no es va portar a votació), que en la mesura que fóra possible, els projectes se'ls quedarien les empreses del poble. I, de la mateixa manera, que les persones que es contractaren de l'atur per a fer-les, serien persones del poble.

Doncs bé, ara que ja portem uns quants projectes fets i estem enmig d'altres de ben importants per al nostre poble i per a la nostra gent, això que es va pactar s'ha quedat, pràcticament, en no res. Els grans projectes se'ls han quedat empreses de fora (el centre de DIA, de més de 600.000euros; el camp de futbol, de més de 600.000 euros; l'Auditori, de més de 300.000 euros; el col·legi Cervantes, de vora 200.000 euros).

I, el que és pitjor, els treballadors que estan contractant ara per a fer els actuals projectes, com ara l'auditori, no són del poble. De fet, en l'auditori s'havien de contractar 6 persones parades, i només 1 és del poble. Repetisc, de les 6 persones de l'atur que s'havien de contractar, només 1 és del poble.

Això és molt greu. No sé si és per desídia de l'equip de govern del PP o per voluntat de l'empresa, però el fet és eixe. No és de recibo que en la situació actual de molts betxinencs i betxinenques es contracten empreses de fora per a fer projectes per al nostre poble. Empreses que, a la vegada, estan contractant gent de fora, quan tots sabem que hi ha gent suficientment preparada a Betxí per treballar en eixes construccions.

És molt lamentable el que s'ha fet. Fins i tot, diria que és una presa de pèl per a Betxí. I ara, molt em tem, ocorrerà el mateix amb els 52 treballadors que s'han de contractar per al camp de futbol. Tot plegat, no és de recibo.