divendres, 8 d’octubre del 2010

ELS COMPTES DE 2009 DEMOSTREN LA INCAPACITAT ECONÒMICA DEL PP


En el ple de la setmana passada, en un dels punts es va tractar el compte de liquidació de l'any passat, és a dir, el compte de liquidació de 2009. Les xifres es poden resumir en la següent frase: UNA VEGADA MÉS, UN ANY MÉS, EL PARTIT POPULAR MOSTRA LA SEUA INCAPACITAT PER PORTAR ELS COMPTES DE L'AJUNTAMENT.
Un any més, les xifres demostren que la gestió econòmica que s'ha fet dels diners dels betxinencs ha sigut lamentable. I, com sempre diem, la mala gestió d'uns pocs la pagarem entre tots. Fixem-nos en els tres punts bàsics:

1. RECONEIXEMENT EXTRAJUDICIAL DE CRÈDIT
Enguany, en el que portem d'any, s'han pagat factures de l'any passat per valor de 590.000 euros, és a dir, pràcticament 100 milions de les antigues pessetes. Això suposa, com podeu imaginar, que és molt difícil quadrar el pressupost de 2010. En la partida de festes d'enguany, per exemple, ja no hi havia diners al febrer, ja que aleshores es van pagar les festes de l'any passat. I l'any que ve, tornarà a passar el mateix, ja que com que enguany no podran pagar-les, les hauran de pagar l'any que ve.

El portaveu del PP, el senyor Farinós, en el seu intent de justificació va dir que el PSOE feia el mateix quan manava. Està clar, per tant, que els uns ho feien malament i, els altres, pitjor encara.

2. RESULTAT PRESSUPOSTARI AJUSTAT
Al quadre inicial podem veure l'evolució que ha patit el resultat pressupostari en els últims anys. Si el 2006 era positiu, a poc a poc la mala gestió econòmica del Partit Popular ha anat empitjorant els resultats, que són negatius des de 2007, quan encara no havia començat la crisi i els ingressos encara eren molt grans. El 2009 hem arribat a un resultat de -362.000 euros, és a dir, -60 milions de les antigues pessetes. Això, evidentment, demostra que els gastos que ha fet l'ajuntament són molt més grans que els ingressos. És a dir, no s'han fet bé els comptes.

3. ROMANENT DE TRESORERIA
Esta xifra s'extrau de restar el que hi ha pendent de pagar a final d'any menys el que hi ha pendent de pagar més el que hi ha a caixa. Com es pot comprovar, la política de despilfarro del Partit Popular ha deixat un forat en caixa molt gran, que va en augment cada any, fins arribar al màxim l'any passat, amb -784.000 euros, més de 130.000 milions de les antigues pessetes negatius.


El pitjor, a més de tot això, és la tendència negativa que observem des de fa anys. El Partit Popular, fa algun temps, afirmava que els quatre primers anys havien sigut d'inversió i que ara tocava la gestió dels diners. Ja veem com gestionen eixos diners, i en quina situació deixaran la nostra economia al final d'esta legislatura, al maig de l'any que ve.

La situació és molt roïna, però encara la poden empitjorar. Any rere any, de fet, l'empitjoren.

2 comentaris:

Éric Nebot ha dit...

Per què no dimitirà el PP si no tenen ganes de fer les coses be? Està ben clar que la situació els supera i que cada vegada hi ha més disconformitat entre ells inclòs. Quin futur més negre ens espera...

Remolar ha dit...

HOme, només cal mirar la tendència dels resultats econòmics de cada any...