dimarts, 21 de desembre de 2010

L'ATUR I L'ECONOMIA,, PRIORITATS


El passat dijous vam fer una reunió de faena amb representants del món econòmic i empresarial de Betxí. En ella, vaig poder explicar quina era la situació de partida de l'economia de l'ajuntament, que més o menys tots coneixeu:

-Vora 3'5 milions d'euros de deute
-570 € de deute per habitant
-780.000 € de dubtós cobrament (diners que se li deuen a l'ajuntament)
-784.000 € negatius de romanent de tresoreria en l'últim excercici econòmic (any 2009)


Com comprendreu, la política econòmica de l'ajuntament no pot seguir com ha seguit fins ara. La nefasta gestió del PP ha portat a estos resultants, més lamentable encara si es té en compte que venim d'uns anys en què l'ajuntament va recaptar molts diners.

I, en relació amb això, trobem la xifres de l'atur en el nostre municipi. En octubre, i segons el cens de l'INEM, hi havia apuntades 444 persones. Però clar, no hem de confondre estes xifres, que reflexen aquelles persones apuntades, de la realitat, ja que hi ha molta gent (mestresses de casa, per exemple), que no hi estan en la llista.

Evidentment, la situació és molt greu i, en part, s'haguera pogut pal·liar amb els diversos projectes del Pla ZP i del Pla Camps. Però no ha sigut així. Eixos projectes pràcticament no han donat faena als betxinencs sinó que, a més a més, el que ha suposat ha sigut, per una banda, mostrar la desídia de l'equip de govern del PP en ajudicar-los a empreses de fora i, per altra, incrementar fins i tot les despeses de l'ajuntament (manteniment, projectes, IVA...).

En definitiva, l'economia de l'ajuntament (i del poble en general) va unida molt estretament amb la taxa d'atur que tenim. I, per tant, tenim clar que una de les nostres prioritats serà la de capgirar esta tendència negativa i fer tot el possible per arreglar la desfeta que han fet uns pocs però que pagarem tot el poble.

2 comentaris:

ARFARFGOAT ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ARFARFGOAT ha dit...

Todo eso esta de categoría, que contraten gente para el pueblo, pero despues que no se vayan por ahi a comprar en establecimientos de Castellón, Villareal, Onda, cuando tienen aqui tiendas y pymes con buenos precios y excelente calidad. Lo que pasa es que en este pueblo, son más raros que una mata de habas, lo de fuera es mejor que los servicios de aqui dentro. Pues yo tengo claro que por esa regla de tres si tengo que contratar a alguien no sera del pueblo. Como decia Newton Cada accion tiene una reaccion igual y o opuesta 3 Ley de la Dinamica de Newtoon.
A otra cosa, si tanto interes hay en que se contrate gente del pueblo, no solo nos acojamos al ayuntamiento, lo que se debe realizar es algun tipo de ley a nivel local, que limite la cantidad extrangeros que se pueden contratar para la recogida de la naranja, que ya se han creado hasta mafias y pontenciar el contrato de personas de betxi que han estado toda la vida recogiendo naranjas y ahora se ven limitados por los de fuera. Ahi Ahi teneis que ganar la batalla y no solo con el ayuntamiento porque si no es dame pan y dime tonto. Limitando y forzando la contratacion por ejemplo para recoger naranja el pueblo ira a más incluso defender la naraja de betxi frentes a los futuros ataques de la naranja de marruecos y si hace falta realizar una denominacion de origen. Invirtiendo en estas politicas se hara mucho por el pueblo no solo atacando a los que gobiernan