dilluns, 29 de novembre del 2010

ENMIG DEL BERENAR


Ja fa dies que el meu xiquet menja per a berenar alguna peça de fruita, seguint les indicacions del nostre pediatre, Antonio. Per tant, cada dia li fem un puré amb alguna pera, poma, plàtan, taronja...

Ahir li tocava una pera. Li la vaig triturar i, a continuació, vaig començar a donar-li-la a poquet a poquet ja que, com que només fa uns pocs dies que en menja, encara li costa engolir-se les cullerades.

Una cullerada darrere d'una altra, Alfredet va anar menjant-se el seu berenar. I justament quan pràcticament ja se l'havia acabat, es van dissipar els dubtes. Em va telefonar una persona molt pròxima dient-me que li acabaven de fer una enquesta telefònica sobre la política del poble: que si em coneixia a mi, que si coneixia a Maria José, que com anava l'ajuntament des de feia 3 anys, que què pensava de Fabra... i al final, el que tot el món esperava: una sèrie de preguntes sobre la que serà candidata del PP a les pròximes eleccions municipals.

Jo ja tinc clar qui serà la candidata del PP el 22 de maig. I, a pesar que els rumors eren ja nombrosos dies enrere, ja veeu, m'he enterat enmig del berenar del meu xiquet. Com són les coses!

divendres, 19 de novembre del 2010

COTXE DE POLICIA


En el ple del passat dimecres es va decidir, amb els vots a favor del Partit Popular, quedar-se amb el 4x4 de renting de la policia municipal, a canvi d'uns 7500 euros.

Eixe cotxe té, en estos moments, 4 anys i més de 210.000 km. (ja podeu fer el càlcul del consum i del gasto de gasolina que es fa anualment). En estat de rènting, si l'ajuntament volia tornar-lo havia de pagar uns 2700 euros, de manera que l'equip de govern ha decidit, per un poc més, quedar-se'l definitivament. La decisió, d'ells, és comprensible, a pesar de les característiques que hem apuntat i del fet que no sabem quan durarà en bon estat. Però ho entenem, ha sigut la seua decisió.

El que no entenem és que, ara, hauran de comprar un altre cotxe de policia, ja que l'altre 4x4 que hi havia està sempre al taller i s'ha de retirar ja. És en este punt on ve la discussió. El Partit Popular, pretén comprar un altre 4x4, ja que, segons ells, és el que demanda la policia i perquè és necessari per anar per camins de terra i pedres.

Sabeu quants camins de terra i pedres hi ha al nostre terme? Que jo sàpia, 3 ó 4 (el de darrere de Sant Antoni, un trosset a la Mina, un trosset a les Vinyes Roges i poc més). De fet, si Betxí està en la comarca de la Plana Baixa, és per alguna cosa, perquè el 95% del seu terme és pla.

Per tant, el que nosaltres hem argumentat és que no cal comprar un altre 4x4, perquè ja el tenim (és el que s'han quedat ara de renting) i, per això, el que proposem és que es compre un cotxe "normal", és a dir, un cotxe menut que consumisca poc, sobretot per dins del poble i, si és possible, que siga híbrid, que encara consumix i contamina menys. ÉS més, també es podria posar al damunt la taula la possibilitat de comprar 2 scooters o fins i tot 2 bicicletes, com han fet en altres municipis.

En l'actualitat, quan molts ajuntaments estan comprant esta línia d'actuació per estalviar diners, el poble de Betxí no. Segurament es compararà un altre 4x4 per a navegar per un terme pràcticament pla, a pesar que el consum de gasolina serà molt major del que podria ser. I a pesar que, fora del ple, alguns dels regidors populars et donen la raó, però dins del ple, es callen i no diuen res.

dimecres, 17 de novembre del 2010

A LES ASSOCIACIONS


Encara no s'ha fet oficial. Però extraoficialment, segons hem pogut saber per part de l'equip de govern, les subvencions a les associacions de Betxí es retallaran un 20% en els actuals pressupostos.

Això vol dir que, del que ens havien dit fa només uns mesos abans, res de res. Aleshores, l'equip del PP va afirmar que les subvencions es retallarien enguany un 10% però ara, poc de temps després, veem que no, que el retall serà el doble del que es va dir. Per tant, quan cobren les subvencions d'enguany (imaginem que serà abans de maig de 2011, o siga, abans de les eleccions), els diners promesos seran menys.

D'esta manera, entitats com les Mestresses de casa, l'associació de Bombos i TAmbors, la Colla de Dolçainers, etc. veuran reduïdes les seues ajudes per a fer les seues activitats. I, a això, cal sumar, a més a més, d'altres entitats que ja fa temps que no demanen cap ajuda a l'Ajuntament a causa dels problemes que mostren quan es parla de diners. I, per evitar eixos problemes, simplement ni les demanen.

La cosa s'està posant tan malament i la gestió econòmica del Partit Popular és tan lamentable i trista que, com dic, la major part de les entitats culturals i esportives veuran reduïdes les seues ajudes. No oblidem que el dinamisme d'un poble es marca, en bona mesura, per les activitats que fa la gent de forma desinteressada. I això, és ara el que el Partit Popular té pensat reduir.

dilluns, 8 de novembre del 2010

L'ATUR A BETXÍ



En el ple de l'ajuntament que es va celebrar el passat dimecres, hi havia un punt en l'orde del dia en què s'havia d'aprovar el pagament corresponent a l'augment de l'IVA del 16% al 18% aprovat pel govern Socialista de ZP en la construcció del camp de futbol de gespa artificial. Això suposarà, en essència, una despesa adicional per a l'ajuntament d'uns 12.000 euros, despesa que es va aprovar amb els vots favorables del PP i del PSOE.

Doncs bé, en este punt vam manifestar el nostre malestar pel comportament que ha tingut l'empresa encarregada del projecte apuntat, en primer lloc per no complir els terminis establerts i, en segon lloc, i com ja sabeu, per contractar només 18 treballadors dels 52 que havia promés. I, per a més inri, d'eixos 18 només 2 són de Betxí.

Clar, mirant les dades de l'atur al nostre poble, només podem que enfadar-nos per l'actuació que s'ha fet. Si mirem al quadre, veem que al setembre hi havia 539 persones aturades a Betxí. Però a més a més, 61 d'eixes persones pertanyen al sector de la construcció. És a dir, perfectament haurien pogut ser part d'elles les que hagueren treballat en el gran projecte del camp de futbol. En eixe context, que 52 persones, que 52 famílies betxinenques tingueren feina durant uns quants mesos significaria molt per a la nostra gent.

És més, si a les 52 persones s'afegeixen les 10 que havien de contractar en el projecte de l'auditori, podríem dir que, si totes hagueren sigut de Betxí, l'atur en el sector de la construcció al nostre municipi hauria sigut pràcticament nul.

Però clar, ara només podem parlar, perquè per no fer les coses ben fetes des del començament, els grans projectes significaran poca cosa, poc d'impacte laboral i econòmic entre la nostra gent i les nostres empreses.

I per a mostra, l'últim botó: les últimes actuacions d'obra que estan fent-se als carrers de Betxí (voreres, rotondes, senyalització vial...), fetes per una empresa de fora amb gent de fora.

dimarts, 2 de novembre del 2010

UNA PRESA DE PÈL?


En la comissió de dijous passat vam conéixer ja més més informacions i detalls sobre el comportament de l'empresa que està fent el camp de futbol de gespa artificial.

Com sabeu, l'oferta que va fer per tal de quedar-se el projecte era pràcticament sense competència. A una sèrie de millores que va oferir, es va sumar el fet que va posar damunt la taula l'oferta de contractar 52 persones de l'atur per tal de fer l'obra.

Clar, tots ens vam sorprendre quan vam conéixer eixa informació i, per a ser sinzers, la majoria vam posar en quarantena, si més no de forma interna, si realment podrien complir això.

Doncs bé, ara ja sabem que no compliran. En primer lloc, es van comprometre a començar l'obra abans de l'estiu i, d'eixa manera, l'acabarien pràcticament al començament de la temporada de futbol i, per tant, les molèsties als nostres equips serien les menors possibles. Com sabeu, res de res. Han començat fa unes poques setmanes i s'han hagut de buscar solucions per tal que els equips puguen jugar en camps de pobles veïns.

I ara, l'última cosa que sabem, és que dels 52 treballadors que van dir que contractarien només n'han contractat a 18 i, d'eixos, només 2 són de Betxí. Però a més a més, si vos arrimeu a veure el funcionament dels treballs, veureu quenomés 4 ó 5 persones hi són allà treballant. On estan realment eixos treballadors?

En definitiva, ni compliran terminis, ni compliran les condicions de contractació, ni donaran faena al poble i, a més a més, faran caixa i se n'aniran a un altre lloc a fer el mateix. Realment és això de recibo? No s'hauria pogut evitar això si s'hagueren fet les coses d'una altra manera?

Cadascú és lliure de pensar el que vulga. La nostra opinió ja la sabeu. Pensem que les nostres empreses i la nostra gent s'hauria pogut beneficiar molt més de les obres del Plan E i del Pla Confiança si s'hagueren fet les coses de forma diferent. Ara ja és massa tard però continuem pensant que, com a casa, res de res.