divendres, 31 de desembre del 2010

A BETXÍ NO TENIM PINTORS?


Moltes coses passen per casualitat. Com l'última que em va passar l'altre dia quan vaig anar a jugar a esquaix a la pista del frontó amb el meu germà.

Quan vam entrar a la pista i després de deixar els "trastos" per escalfar un poc abans de la partida, em vaig donar compte que hi havia dues persones que estaven enganxant uns adhesius al terra. Quan m'hi vaig aproximar, vaig veure que dos homes estaven marcant les futures línies de la pista de bàsket i la pista de futbol sala que, amb la nova distribució de l'espai, s'ubicaran allà i vaig comprovar, davant la meua sorpresa, que tant els operaris com l'empresa no eren de Betxí.

Posteriorment, en el ple, vaig preguntar quina era l'empresa que havia pintat eixes línies i, el sr. Blasco, que per cert, presidia l'últim ple ordinari de la seua era, va explicar que era una empresa de la Vall i que el pressupost de pintar les línies seria de més de 600€.

El problema no seria tal si, justament al dia següent, no m'haguera trobat un pintor del poble. Perquè, lamentablement, quan li vaig preguntar com li anava, em va dir que estaria uns dies aturat perquè eixos dies no tenien faena.

Realment no em cap al cap com un contracte que depén directament de l'alcalde no se li dóna a una empresa de Betxí, i més constatant la situació per la qual estan travessant molts dels trebaladors betxinencs.

Realment, no ho puc entendre, però lamentablement això s'ha repetit infintes vegades enguany. I, segurament, seguirà repetint-se. I jo, seguiré sense entendre-ho.

dijous, 23 de desembre del 2010

ANY NOU, ALCALDESSA NOVA


La setmana passada es van comunicar oficiosament (a falta de prendre el càrrec oficialment) que per a Sant Antoni tindrem nova alcaldessa, la sra. Maria Pilar Martínez.

Sincerament, li desitge el millor en la seua vida personal. Ara bé, crec que la jugada que ha fet ella i el seu partit, el Partit Popular, no només no ha estat a l'altura de les circumstàncies que es mereix Betxí i els betxinencs sinó que, a més a més, accentua la seua irresponsabilitat.

M'explique. Crec que no ha estat a l'altura de les circumstàncies perquè els betxinencs que van confiar fa vora 4 anys en el Partit Popular van confiar, més que en ningú, en Manolo Blasco, encara l'actual alcalde. La sra. Martínez no ha refrendat en les urnes que el poble la vol a ella. Ha sigut el PP qui ha decidit això, anteposant els seus interessos, els interessos de partit, als interessos de l'ajuntament i dels betxinencs, que han d'estar per damunt de tot.

Per una altra banda, la mostra d'irresponsabilitat del PP encara és més forta després d'esta maniobra. I no només perquè internament acaben de configurar una estructura de difícil manteniment, on cadascú tira pel seu cantó i on les relacions entre els seus components són més que difícils (només cal recordar la traïció que va sofrir l'alcalde ara fa només 1 any, a sant Antoni). A més d'això, mosttren una gran responsabilitat en col·locar al comandament de l'ajuntament la que fins ara havia estat la responsable d'economia i que és, per tant, una de les màximes culpables de la situació econòmica actual del nostre ajuntament, que tots coneixem de sobra.

Repetisc, li desitge sincerament el millor a la sra. Maria Pilar Martínez, tant en l'àmbit personal com fins i tot en el polític. Però crec que la maniobra efectuada fa només uns dies deixa clarament en evidència que els interessos del Partit Popular estan per damunt dels interessos de l'ajuntament.

dimarts, 21 de desembre del 2010

L'ATUR I L'ECONOMIA,, PRIORITATS


El passat dijous vam fer una reunió de faena amb representants del món econòmic i empresarial de Betxí. En ella, vaig poder explicar quina era la situació de partida de l'economia de l'ajuntament, que més o menys tots coneixeu:

-Vora 3'5 milions d'euros de deute
-570 € de deute per habitant
-780.000 € de dubtós cobrament (diners que se li deuen a l'ajuntament)
-784.000 € negatius de romanent de tresoreria en l'últim excercici econòmic (any 2009)


Com comprendreu, la política econòmica de l'ajuntament no pot seguir com ha seguit fins ara. La nefasta gestió del PP ha portat a estos resultants, més lamentable encara si es té en compte que venim d'uns anys en què l'ajuntament va recaptar molts diners.

I, en relació amb això, trobem la xifres de l'atur en el nostre municipi. En octubre, i segons el cens de l'INEM, hi havia apuntades 444 persones. Però clar, no hem de confondre estes xifres, que reflexen aquelles persones apuntades, de la realitat, ja que hi ha molta gent (mestresses de casa, per exemple), que no hi estan en la llista.

Evidentment, la situació és molt greu i, en part, s'haguera pogut pal·liar amb els diversos projectes del Pla ZP i del Pla Camps. Però no ha sigut així. Eixos projectes pràcticament no han donat faena als betxinencs sinó que, a més a més, el que ha suposat ha sigut, per una banda, mostrar la desídia de l'equip de govern del PP en ajudicar-los a empreses de fora i, per altra, incrementar fins i tot les despeses de l'ajuntament (manteniment, projectes, IVA...).

En definitiva, l'economia de l'ajuntament (i del poble en general) va unida molt estretament amb la taxa d'atur que tenim. I, per tant, tenim clar que una de les nostres prioritats serà la de capgirar esta tendència negativa i fer tot el possible per arreglar la desfeta que han fet uns pocs però que pagarem tot el poble.

dimarts, 14 de desembre del 2010

A LES ASSOCIACIONS (II)


Recordeu l'article anterior, en què parlàvem del pla de retallada de les subvencions a les associacions del poble que té preparat el Partit Popular?

Doncs bé, si l'equip de govern del PP ho estava fent malament, ha demostrat que encara ho pot fer pitjor. Ara només faltava que, en l'últim ple, ens enterarem que no hi ha diners per pagar la correguda de la beneficiència.

Si recordeu, fa uns mesos, l'ajuntament va comprar 100 entrades per a la correguda de beneficiència de Castelló. Sí, 100 entrades, que multiplicades per 48 euros que costaven, ascendix a la xifra de 4800 euros en eixa correguda.

Aleshores, ja vam criticar el gasto innecessari que suposava això, i més en la situació actual que té la tresoreria de l'ajuntament. Però res de res, ells a la seua, i van comprar eixes entrades, algunes de les quals van repartir entre la seua gent i algunes entre les associacions.

I clar, ara que ix este tema justament en este moment, la pregunta salta a la vista: no hauria sigut millor mantindre les subvencions a les associacions en compte de regalar-los 2 entrades per als bous (que suposen quasi 100 euros)?

Crec que és de sentit comú el que estem dient. ÉS més, crec que la majoria dels regidors del Partit Popular també ho creuen així. Però és lamentable que en el ple "peguen la cabotà" i no diguen ni piu. I voten afirmativament el que ells, en el seu interior, saben que està malament.

PD: per cert, en este enllaç podeu veure quants diners ens va costar a tots els castellonencs la "ditxosa" correguda de la beneficiència