dimarts, 17 d’abril del 2012

MENYS DINERS DE L'ESTAT PER ALS VALENCIANS


Les "bones" notícies per als valencians continuen venint de forma ininterrompuda, des de fa algunes setmanes... i això que esperàvem que Sant Mariano ens traguera les castanyes del foc, però ja veem que això no serà possible, almenys de moment.

En este sentit, un dels pitjors colps que hem rebut tots els valencians en els darrers dies ha sigut el del finançament que tindrem per part de l'estat per a enguany, per al 2012.

Les xifres parlen per elles mateixes ja que, segons la CAMBRA DE CONTRACTISTES VALENCIANA, enguany rebrem 200 euros per càpita, enfront dels 329 de mitjana per a la resta de l'estat, cosa que suposa un 40% menys. I això que ací i allà manen els mateixos! Doncs menys mal, perquè si no la cosa ja seria massa... Repetisc:

329€ per càpita per a tot l'estat
200€ per càpita per als valencians


Evidentment, això cap territori ho pot suportar. I menys, si tenim en compte les altres dades colaterals que s'hi adjunten: vora 10.000 milions d'euros de dèficit en finançament per part de l'estat des de l'any 2000 (com es veu, té igual que manen els uns o els altres); corredor mediterrani aplaçat sine die; els primers al cap del fracàs escolar; dels primers en deute públic; dels primers en autopistes de peatge, dels últims en autovies... ara bé, els primers en GRANDES EVENTOS, indiscutiblement.

Lamentablement, o molt canvien les coses, o crec que els problemens que tindrem tots els valencians i valencianes aniran agreujant-se en els pròxims mesos. I això en part, perquè des de l'estat no ens tenen en compte per a res. I com dic, ni els uns ni els altres. Alguna cosa haurem de fer, entre tots, per tal d'acabar amb este permanent ninguneig que patim des de Madrid. Alguna cosa haurem de fer.