dimarts, 10 d’abril del 2012

MOTOS ELÈCTRIQUES PER A LA POLICIA LOCAL


Després de mesos d'haver-les seleccionat, demanat i pagat, han arribat per fi les motos elèctiques que hem comprat per a la nostra policia local. Acomplim hui, per tant, un nou compromís que ens havíem fixat en la campanya electoral i que era també una reivindicació popular.

Des de l'equip de govern estem convençuts que la compra d'estes motos aportarà una sèrie de millores en el servei de policia local municipal. En primer lloc, perquè suposarà un estalvi important en carburant al llarg de l'any. De fet, no cal fer uns càlculs massa llargs per extraure eixe estalvi: si actualment el cotxe de policia fa uns 40.000km a l'any i gasta aproximadament entre 15 i 20 litres cada 100 km (lamentablement, és el que gasta un 4x4 d'eixes característiques anant pràcticament sempre en segona i tercera marxa), l'estalvi serà de vora 3.000€ anuals suposant que les motos facen uns 20.000km a l'any (i l'altra meitat en cotxe). I això, degut a que estes motos només gasten 60 cèntims d'euro cada 100km, un gran avantatge i més en estos moments que la gasolina està pels núvols.

En segon lloc, ens beneficiarem d'uns vehicles respectuosos amb el medi ambient ja que, com acabe de dir, les motos són elèctriques i, per tant, contaminen molt menys que un vehicle "normal". A més, el fet de ser elèctiques suposa que no han de fer ni canvi d'oli, ni d'embragament, ni de cadenes... amb la qual cosa, l'estalvi econòmic és encara superior.

Per últim, pensem que anant en moto, els agents de policia tenen la possibilitat d'apropar-se més a la gent i, per tant, ser més propers als nostres veïns i donar un servei més directe.

Per tot, crec que la decisió que hem pres té, potencialment, avantatges directes i immediats de cara a tota la ciutadania. Per l'estalvi, pel respecte al medi ambient i per la proximitat al ciutadà. Estem davant, per tant, d'una nova actuació que, sense cap mena de dubte, tornarà a ser un referent de bona gestió en les nostres comarques.