dimarts, 5 de juny del 2012

LA COSINA DE RISC

Els que som de poble com jo, sempre hem pensat que la cosina de risc era aquell familiar de sexe femení que justament et portava a això, a tontejar d'alguna o altra manera en temes perillosos.

Però resulta que no, que els teòricament experts en economia ens expliquen a aquells que no ho som que la cosina de risc és el sobrepreu que paga l'estat per a finançar-se en els mercats, sobrecost en comparació amb altres països. En definitiva, que com més alta és esta cosina de risc, pitjor ho té l'estat i més beneficis trauen aquells que compren el deute.

Com he dit, els que som de poble ens caracteritzem, moltes vegades, per anar directament al moll de l'ós. I en este cas, el que ens haurien d'explicar els teòricament experts en economia no és què és la cosina de risc (que, com dic, per a mi sempre ha sigut una parenta que tenia un perill...), sinó perquè els que han arruïnat les entitats bancàries no són jutjats per arruïnar també milers de famílies; o perquè tenen la barra, damunt, de cobrar quantitats milionàries per abandonar el barco a la deriva; o perquè el Partit Popular es nega a crear una comissió d'investigació que ens explique, a tots, què ha passat en tot este entramat; o perquè, el Partit Popular, es nega a també ací a les Corts a obrir una investigació sobre Bancaixa.

En definitiva, als que no som experts en la matèria, a les persones del carrer, ens la bufa qui és MAFO, Draghi o la cosina de risc. Però el que sí que exigim enèrgicament, és que aquells que han afonat el sector bancari valencià i que han arruïnat milers i milers de famílies, donen explicacions clares de què ha passat i que, en el seu cas, siguen jutjats i condemnats.

Això sí que ho entendrem tots.

2 comentaris:

Vico ha dit...

aiii! si faria falta si... que juztgaren als que realment mos han deixat fet pols... i que damunt han eixit de puntelletes ambs unes fortunes que no se mereixen...

Vico ha dit...

aiii! si faria falta si... que juztgaren als que realment mos han deixat fet pols... i que damunt han eixit de puntelletes ambs unes fortunes que no se mereixen...