dimarts, 11 de setembre del 2012

TRANSPARÈNCIA ECONÒMICA


Recorde que, durant la confecció del nostre programa electoral, un bon amic em va dir que, al poble dels seus pares, tots els anys es penjaven els comptes de festes als diversos comerços de la localitat, amb la finalitat que cada un dels veïns coneguera en què s'havien gastat els dienrs, i quant costava cada cosa.

Justament este esperit és el que ens ha impulsat, enguany, a penjar fil per randa tots els números de les festes de l'any 2011. Perquè som conscients que els diners són de tots i que, com a tals, tots hem de conéixer, tots heu de conéixer en què es gasten.

No diré que és la primera vegada que això es fa a Betxí, perquè no n'estic segur, però el que sí que puc dir és que fa anys, fa molts anys, que no es publicaven els comptes de festes. És més, també puc dir que jo no recorde que mai s'hagen publicat, si més no amb tants detalls com ara.

Puc assegurar-vos que estem ben orgullosos de les festes del poble del 2011. Perquè pensem que van ser unes festes diferents, unes festes per a tots i que, ara, s'han fet també unes festes transparents, on cada un dels betxinencs sap exactament on va anar cada euro.

I encara hem d'estar més orgullosos si els comparem amb els números d'anys anteriors. Només donaré un detall: fa quatre anys, per exemple, les festes van costar el triple que les del 2011; és més, eixe any, el 2008, només els bous van costar més que totes les festes de 2011.

La transparència és fonamental en el govern de qualsevol administració pública. I conscients d'això, intentem millorar-la cada dia, amb actuacions com la que estic comentant ara (publicació al detall de les xifres de les festes) o la que vam fer a començament d'any, quan vam explicar públicament els pressupostos del poble per a enguany. Crec sincerament que això són dos clars exemples del que estem parlant, de transparència econòmica de cara a la gent. Publicar una foto nova de la família, crec que és una altra cosa.