dimarts, 4 de desembre del 2012

EL PREU DE LA IL·LUMINACIÓ



En estos dies que estem sentit als mitjans de comunicació que són molts els ajuntaments que estan reduint els costos en la il·luminació de Nadal, vull fer hui un xicotet balanç del que ha sigut justament eixe cost al nostre poble en els últims quatre anys.

Com sabeu, a Betxí s'il·luminen alguns carrers quan venen les festes patronals de setembre i també quan vénen els Nadals. I en este concepte, com en molts altres, hem reduït dràsticament els costos, intentant mantindre la qualitat de la il·luminació.

Si ja en festes de setembre enguany hem reduït el 28% en este concepte, l'estalvi en les festes de Nadal que en els pròxims dies tindrem encara ha sigut més elevat, ja que estem parlant d'un 42% menys que l'any passat o fins a un 70% menys respecte del 2010.

Però l'estalvi és encara més gran si cap si tenim en compte que tant la il·luminació de setembre com la d'ara de Nadal és propietat de l'Ajuntament, ja que han sigut comprades, mentre que els altres anys es llogava a una empresa. Això vol dir, evidentment, que en els pròxims anys el cost en este concepte serà pràcticament nul (només caldrà pagar la instal·lació), de manera que podrem estalviar al voltant de 5.000€ més a l'any.

Finalment, cal parar atenció també en el fet que els arcs adquirits enguany, tant a festes de setembre com ara a Nadal, són arcs de tipus LED, de manera que consumixen molt menys que les clàssiques peretes que hi havia els altres anys.

En definitiva, estem davant d'un exemple més de la gestió que estem fent des de l'equip de govern del BLOC a l'Ajuntament, una gestió de contenció del gasto i d'estalvi econòmic a diari.