dimarts, 30 d’abril del 2013

UNIÓ MUSICAL DE BETXÍ


El diumenge passat, la Unió Musical de Betxí va participar en el 36é Certamen Provincial de Bandes i, per primera vegada la història, ho va fer en la 2º secció.

L'actuació de la nostra banda, que va intervindre en segon lloc, va ser perfecta (he de dir, sincerament, que en este cas jo no sóc objectiu!) i, pel que vaig escoltar al seu director en finalitzar, també es podia entreveure que estava pagat del paper que havien fet.

Per tant, ara només calia esperar que les 5 bandes acabaren les seues interpretacions i escoltar el veredicte del jurat.  I així va ser.  Allà cap a les 3 de la vesprada, vam saber  que la Unió Musical de Betxí obtenia el Primer Premi, compartit amb la banda de la Vilavella (amb menció d'honor).

La veritat és que l'alegria va ser continguda perquè, per un costat, vam obtindre el primer premi però, per l'altre, vam estar a un sol passet d'arribar al més alt i, pel que comentaven els experts, possiblement ens ho havíem merescut.

La feina de molts mesos, de molts anys de  gent molt jove (molts dels quals anaven per primera vegada a un certamen) havia tingut la seua recompensa.  I a més, els betxinencs estàvem orgullosos de la puntuació que havia obtingut una banda formada pràcticament de forma exclusiva per gent del poble.

Tenim el fonament per a consolidar, en els pròxims anys, una magnífica banda, amb un excel·lent director i amb músics que estimen la nostra cultura, la nostra banda i el nostre poble.  En definitiva, amb gent que "estimen i senten els colors".  Estic segur que, en els pròxims anys, tindrem grans èxits i recollirem el fruit de la llavor que uns pocs betxinencs van sembrar als nostres carrers ja fa més d'un segle.

ENHORABONA A TOTA LA UNIÓ MUSICAL DE BETXÍ