dijous, 6 de juny del 2013

NOVA HERÈNCIA: 275.000€ DE SENTÈNCIA

Esta setmana hem fet públic que l'Ajuntament acaba de pagar la sentència condemnatòria per l'expropiació dels terrenys que fa 12 anys es va porta a terme per a la construcció de l'actual Institut de Betxí.  Una quantitat que ascendix a 275.000€.

Tenim davant nostre, una vegada més, una mostra de l'herència rebuda al nostre consistori.  En este cas, per no haver fet bé les coses ara fa 12 anys, li toca pagar a tot el poble una quantitat important de diners, i més ara, quan les coses estan tan malament, especialment a nivell econòmic.

Afortunadament, en part hem tingut sort ja que, gràcies a la bona gestió econòmica que l'equip de govern del BLOC-COMPROMÍS va realitzar a l'ajuntament el 2012, amb un superàvit de 267.000€, la sentència s'ha pogut pagar immediatament, sense recórrer a cap préstec i, per tant, sense augmentar l'endeutament del consistori. 

La mala notícia és que, evidentment, estos diners s'hagueren pogut gastar per a altres coses més importants i necessàries, com per exemple pagar part del deute o realitzar inversions per al poble.

Evidentment, no sentirem a ningú responsabilitzar-se d'esta nefasta actuació del 2001 i anys següents.  Però el que sí que tenim clar, és que nosaltres no vam ser els responsables i, ara, toca assumir el gasto precisament dins del nostre govern.

Insistiré una vegada més.  Quan prens el govern del poble, tens herències bones i roïnes.  I nosaltres intentem no fer bandera ni en un sentit ni en un altre.  Però el que sí que tenim clar és que el poble ha de saber què succeeix i per què.  I ací tenim, al davant, una nova mostra d'herència roïna, molt roïna, que el poble haurà d'assumir.