dimarts, 1 d’octubre del 2013

SOM BOBOS O QUÈ?


Ahir es va fer pública la proposta dels Pressupostos Generals de l'Estat per part de l'equip de govern del Partit Popular, al cap del qual tenim al sr. Rajoy.  I la cosa és, de veres, per posar-se a plorar.

Cada un de vosaltres, cada un dels valencians, tindrem per al 2014 88€ menys que la mitjana estatal.  És a dir, qualsevol persona que visca en una altra Comunitat Autònoma, tindrà molt més que nosaltres, els valencians.  A tall d'exemple, tenim els següents casos:

-CASTELLA LLEÓ: 556€ / habitant
-GALÍCIA: 490€ / habitant
-EXTREMADORA: 318€ / habitant
-PAÍS VALENCIÀ: 121€ / habitant

Això vol dir, bàsicament, que enguany tornarem a perdre uns 440 milions d'euros d'inversió estatal que fa que, a hores d'ara, duguem acumulats vora 11.000 milions d'euros que l'estat ens hauria d'haver donat als valencians si haguérem estat en la mitjana tots estos anys.  Però és que ni abans amb ZP, ni ara amb Rajoy, ni abans amb Camps ni ara amb Fabra, hem tingut ningú que pegara un colp de puny damunt la taula i que demanara, d'una vegada per totes, el que realment ens correspon.

I no dic més, però tampoc dic menys.  Simplement el que ens correspon.  No és de "recibo" que en la situació en què estem, amb l'atur que tenim (ara sí, per damunt de la mitjana estatal), amb la mancança d'infraestructures (per exemple corredor mediterrani, rodalia al nord de Castelló i sud d'Alacant...) i amb el déficit acumulat que tenim (vora 11.000 milions d'euros), seguim sense reivindicar el que ens pertoca.

Així, el 2014 no podrem fer ni carreteres, ni ferrocarril, ni escoles, ni ambulatoris, ni tantes i tantes infraestructures que ens fan falta per a fer el dia a dia dels ciutadans un poc més millor.

Algú va dir l'altre dia que el problema de l'independentisme de Catalunya s'agreujava ara més que mai, perquè s'havia passat d'un independentisme de bandera, a un independentisme de cartera, molt més "perillós", molt més massiu.

Fins quan haurem d'aguantar, nosaltres els valencians, este menyspreu per part dels governs centrals?  Quant haurem de seguir aguantant que ens toquen la cartera any rere any?