dimarts, 19 de novembre del 2013

TORNEM A SER PIONERS

El dissabte de vesprada vam fer el I CAFÉ PARTICIPATIU per poder escoltar els nostres veïns dir les seues propostes per als pressupostos 2014.  És la primera vegada que es feia una cosa semblant al nostre poble.  I probablement també, pel que em comenten, a totes les comarques que ens envolten.  I la veritat és que l'experiència va ser tot un èxit.

En primer lloc, perquè la taula que hi havia preparada per a l'acte va estar plena de gom a gom. A pesar del fred i del mal oratge que feia, desenes de persones es van acostar a la nostra convocatòria per dir la seua.  I així ho van poder fer.  Durant vora 2 hores i mitja van poder comentar-nos directament, de primera mà, sense cap censura (ara que està tan de moda això de la censura!!!) les suggerències que pensaven que podrien ser bones per al poble.

Molts comentaris entre la gent.  També algunes crítiques i coses que podem millorar.  I també idees que en el pròxim o pròxims anys haurem d'intentar acometre.  Perquè són bones per al poble, són bones per a tots.

Esta experiència ens ha servit, una altra vegada, per dirigir-nos planament a la gent.  Millor dit, per tal que la gent es dirigisca sense intermediaris a nosaltres.  Una gran acció que estic segur que tornarem a fer l'any que ve i que, de segur, tornarem a ser l'únic poble que ho farà.  I a més vos emplace, a tots, que participeu dels actes que anirem preparant en breu.

Una vegada més, hem tornat a ser pioners.  I una vegada més, hem sigut pioners en una cosa bona: en proposar uns pressupostos més oberts, més transparents, més participatius.