dimarts, 3 de juny de 2014

NOVA LLEI DE TELECOMUNICACIONS

La setmana pasada vaig rebre una carta de la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) per informar-me, de manera resumida, de la nova llei que s'havia aprovat el mes anterior, en abril, sobre les Telecomunicacions.

A pesar que ja havia sentit comentar la mencionada llei i "les seues bondats", la veritat és que vaig quedar sorprés per la manera com, tan succinta i directa, es comentava en què consistien els punts més importants del document.

I bàsicament, els puc resumir en dos:

1. Amb la nova llei, els ajuntaments deixen de tindre qualsevol tipus de potestat en materia de telecomunicacions, tant per donar llicències d'instal·lació com, sobretot, per regular el territori i marcar on es podran instal·lar les futures antenes. 

2. Amb la nova llei, el govern central té potestat fins i tot per a expropiar l'ús de façanes privades i instal·lar antenes, si així ho considera oportú i "necessari".

Durant anys, en Betxí s'ha estat lluitant per traslladar l'antena de telefonia del costat de les escoles i, de retruc, també les altres, que anaren fora del casc urbà, en un lloc més allunyat.  Durant estos tres anys, he mantingut nombroses reunions tant amb responsables de TELEFÓNICA i VODAFONE com amb l'Associació Fora d'Antenes del C.P. Cervantes-Dualde.

Ara, directament, eliminen dues de les possibilitats ben factibles que hi havia per combatre la problemàtica que tenim al poble.  Tot i això no abaixaré els braços i continuaré lluitant per obrir noves vies de negociació amb les companyies per intentar el seu trasllat.

Per cert, el PP i el PSOE van votar a favor de la nova llei de Telecomunicacions.  El nostre diputat de COMPROMÍS, Baldoví, no.