dimarts, 27 de maig del 2014

CONTINUEM AVANÇANT


Com sabeu, el diumenge passat van ser les Eleccions Europees.  A Betxí, els resultats van ser prou cridaners i, diria jo, prou representatius del que sent la gent.

En primer lloc, cal destacar que la participació, novament, va estar per damunt de la mitjana estatal, amb més d'un 55% i 2478 persones que es van arrimar a les urnes, que no és poc.  Per tant, els resultats són, com a mínim, a tindre en compte i gens despreciables.

En segon lloc, i com a fet més destacat, ressalta l'espectacular caiguda dels "dos grans partits", del PPSOE que, com deia el mateix Ximo Puig uns dies abans, "són els que han d'alternar el poder" (alerta amb la concepció de democràcia que subjau en eixa afirmació...).  Els dos han perdut un 50% dels vots, és a dir, la meitat.

En contrast, EU ha fet un gran salt a Betxí,  amb 10 punts més respecte a les últimes eleccions.  Evidentment, també cal ressaltar els 150 vots de PODEMOS, l'autèntica revelació a nivell general, i els 103 d'UPyD que, al meu parer, no ha sigut tanta sorpresa.

Tal i com vaig dir la nit electoral, crec que un dels guanyadors de la nit, al nostre poble, van ser els PARANYERS, que amb la majoria dels 283 vots nuls (pràcticament la totalitat adherits a paperetes del PP) van mostrar clarament el seu malestar amb les perpètues promeses del PARTIT POPULAR de legalitzar el Parany que, a més a més, van tindre la barra de traure fins i tot en la campanya (potser preveent això).  Crec que, governant a la majoria dels pobles, a les Diputacions, a la Generalitat, a l'Estat, a Europa... ja no poden enganyar més a ningú.  Els paranyers ja han dit prou.  Fins ací.

Finalment, nosaltres, COMPROMÍS, estem satisfets dels resultats obtinguts.  En primer lloc, perquè hem multiplicat per 2,5 els resultats, és a dir, un 150% més de vots, havent fet una campanya molt discreta en l'àmbit local.  En segon lloc, perquè s'ha aconseguit l'objectiu: traure un EURODIPUTAT que defensarà els nostres interessos a Europa.

Gràcies a els 231 persones que ens han donat la confiança per millorar els resultats locals i per posar el vostre granet d'arena per aconseguir que Jordi Sebastià siga, a hores d'ara, el nostre eurodiputat.  I gràcies, sobretot, per ajudar-nos a continuar avançant, a donar-nos forces per seguir treballant pel nostre poble i per la nostra terra.