dimecres, 10 de febrer del 2016

CONFEDERACIÓ HIDROGRÀFICA DEL NO

Hi ha algunes persones que sempre són negatives, com deia aquell entrenador.  Sempre els pareix tot malament, i sempre trauen pegues de tot.  Fins i tot quan no n'hi ha o quan, les coses bones són molt més importants i evidents que les roïnes.

Si la Confederació Hidrogràfica del Xúquer fóra una persona, seria d'eixes.  D'eixes que diuen sempre que no, que posen mil obstacles per a totes les coses i que lluny de facilitar els projectes (i més ara, en l'època en què ens trobem), els compliquen més i més.

Fa quatre anys i mig que sóc alcalde i, en este temps, encara no he vist a la Confederació fer la seua feina pel que fa al desbrossament de rius i barrancs, al manteniment dels llits fluvials, a la neteja de les zones humides o a combatre el mosquit tigre, per exemple.  I ja ni parle de fer inversions, perquè no val la pena ni comentar-ho.

Doncs això és el que ens trobem ara, amb el fonamental projecte del Puntarró, que permetrà desviar el trànsit pesat per fora del nucle urbà.  Resulta que, prop del creuament del riu, està el barranc del Puntarró que, segurament ni coneixereu, perquè pràcticament està sempre sec. 

Doncs bé, en les obres que volem fer, el vial passa de 6 metres d'ample a 12 metres.  És a dir, el desembocament d'eixe "barranc" (que reitere, mai du aigua) serà molt millor, més fàcil i més segur.  Si més no teòricament.  Perquè sembla que els de la "Confe" no en tenen prou, i ara es despengen demanant un estudi pluvial de l'aigua que passaria per ahí en 100 anys (ens hem tornat bojos o què???) i fer una gran canal que desaigüe al riu.  En poques paraules, ha complicat, i moltíssim, un projecte central per al nostre poble que pràcicament teníem tancat per a fer en els pròxims mesos.

A partir d'ara, obrim un nou escenari, on haurem de fer un estudi molt pormenoritzat, a través d'un enginyer d'obres públiques i que ens durà molt més de temps i, sobretot, molts més costos.  Costos que, evidentment, no seran compartits ni amb 1 cèntim per part de Confederació.