dimarts, 23 de febrer del 2016

CONTRA LES CAQUES DE GOS


Durant els quatre anys i mig que duc d'alcalde, crec que el nostre poble ha millorat moltíssim en el tema de la neteja.  I així crec que som tots conscients.

Des del primer dia, hem fet un gran esforç per ocupar a gent agranant els carrers.  De fet, des de ja fa molt de temps que diàriament (de dilluns a divendres) hi ha 5 persones encarregades d'un quadrant del poble cada una més una que va als parcs i als jardins.

Tot i això, sóc conscient que durant els caps de setmana encara continua havent brutícia.  I molta.  Massa.  Potser seria bona idea tornar a posar personal durant els dissabtes i diumenges, si l'economia ens ho permet.

Però el que més ens costa de combatre són les deixalles dels gossos.  Durant la passada legislatura es van instal·lar tres pipicans que han fet (i fan) una bona feina.  Però hem vist que no és suficient i que encara queden algunes (massa) caques pels carrers, a pesar de tot el que he dit.

Per això, demà tornarem a llançar una campanya per combatre este fet.  Per un costat, una campanya molt innovadora, que implicarà els propietaris dels gossos del poble, intentant fer-los partíceps de forma directa.  I per un altre costat, una proposta de consciència per a tots, tant per als que tenen mascotes com per als que no, que també han d'ajudar (hem d'ajudar) a explicar als que no respecten les normes que és cosa de tots.

Sé que este assumpte és molt complicat de resoldre.  Però no deixarem de "calfar-nos el cap" per intentar minimitzar este problema que, per general, no hem de resignar-nos a patir.  Compte amb la vostra ajuda.