dimecres, 27 d’abril del 2016

LES RATLLES DEL TERME



La setmana passada, Betxí i Nules vam tancar un acord històric: asfaltar a mitges el camí de la ratlla que separa les dos poblacions.  I dic històric no per la gran envergadura de l’obra (que tindrà un pressupost total d’uns 30.000€), sinó perquè es donarà solució a un dels problemes més comuns dels nostres termes municipals, com ho és l’abandonament dels vials que separen molts dels pobles de les nostres comarques.

Per tant, en breu posarem fi a un desgavell que ja porta massa anys arrossegant-se.  De fet, el que per als betxinencs és el “camí de la Ratlla de Nules” és una infraestructura deixada de la mà de Déu des de fa molt de temps, possiblement dècades.  Un camí que a més afecta als pobles d’Artana i de la Vilavella, origen de la majoria dels propietaris dels horts d’esta zona.  És a dir, la decisió que vam prendre ahir anirà més enllà de la nostra àrea d’influència i afavorirà quatre poblacions.

I dic tot açò, perquè a través del nostre portaveu en la Diputació Xavi Trenco, reivindicarem que l’administració provincial prenga un paper important –i jo diria que també necessari- per ajudar en la recuperació i millora de les ratlles dels termes ja que, com he dit més amunt, es tracta d’un mal endèmic que pràcticament afecta a tots els municipis.

El pacte segellat ahir entre Nules i Betxí serà una realitat en els pròxims mesos i pot significar un abans i un després en la reivindicació històrica de la recuperació de les ratlles de molts municipis. Esperem que siga un punt d’inflexió en tot este procés.