dimarts, 5 de juliol del 2016

DIFERÈNCIES DE GESTIÓ

Acabe d'entrar a la web de la nostra estació metereològica per veure a quants graus hem arribat hui, ja que ha sigut un dels dies forts pel que fa a la calor. 

La que tenim és una de les millors màquines que hi ha al mercat, pel que fa a la relació qualitat / preu.  Està inclosa dins la xarxa de voluntaris aficionats a la metereologia valenciana, AVAMET que, a més a més, els seus dirigents són els que ens la van instal·lar.  De forma voluntària; i gratuïta.

La veritat és que la "maquineta" va molt bé i, entre les possibilitats que ofereix està la temperatura, la humitat, el vent i la pressió atmosfèrica, xifres que s'actualitzen cada 5 minuts. Ací en teniu l'enllaç, per si voleu visitar-la ( http://www.avamet.org/mxo_i.php?id=c06m021e02 ).  Jo, ho faig assíduament.

A més, en casos d'emergència o de condicions extremes, la web i les dades poden servir a les assegurances o als particulars per demostrar determinats fets, com per exemple accidents de trànsit o desperfectes per pluges, vents, etc., ja que són dades oficials.

En definitiva, tenim una bona eina moderna i que ofereix enormes possibilitats des de qualsevol indret del món, a través de la web.  I tot, va costar a l'Ajuntament 700€.  Exactament el mateix que a Madrid (de fet, sembla ser que el model és pràcticament el mateix).  L'única diferència està en què allà, en temps del PP es va aprofitar per malbaratar diners públics, fins a 1,5 milions d'euros.  Ací, el manteniment ens costarà 1.499.950€ menys: és a dir, els 50€ anuals que val fer-se soci d'AVAMET.

Novament ens trobem, una vegada més, davant de diferents formes de gestionar els diners de tots.  Jo, cada vegada que entre a veure quin temps fa, me'n recorde.