dimarts, 5 de febrer del 2019

LA REALITAT DELS CAMINS RURALS

Sóc conscient que quan venen eleccions hi ha molts rumors i comentaris, alguns dels quals són filtrats entre la gent amb la clara intenció de confondre i, sobretot, de donar falses informacions.  És el cas, per exemple, de l'atenció als camins rurals.

El nostre compromís, des del primer moment, va ser el d'asfaltar, almenys, un camí rural cada any.  I així ho hem fet.  En els 7 anys i mig que duem, hem actuat en les següents vies:

  1. Camí del Pilaret
  2. Camí dels Mirons
  3. Camí de Nules
  4. Camí de la Ratlla de Nules
  5. Camí del Pantà (o dels Pals)
  6. Camí de les Forques
  7. Camí del Molí-llop
  8. Camí de Montserrat
  9. Camí de les Vinyes Roges
  10. Camí de Vila-real
  11. CAmí de la Ratlla de Vila-real (parcialment)
També sóc conscient, que hi ha encara molta feina per fer.  De fet, enguany s'asfaltarà el camí del Puntarró (entre el riu i Pavimbe) i la travessia dels masets (al pou de l'aigua).  Així i tot, camins com el de les Vinyes, Mascarell o el Benifet estan damunt la taula per escometre's només puguem.

D'igual forma, en els últims anys s'han asfaltat múltiples carrers, algunes de vies principals del municipi i, d'altres, que han solucionat problemes històrics, per exemple l'obertura del carrer Llano de la Encomienda, als Pisos de la Caixa.  A més, en els pròxims mesos s'asfaltarà integralment l'avinguda Sant Josep Obrer.

En definitiva, en les dos legislatures ens hem gastat, a hores d'ara, 382.000€ en asfalt, el que és 54.000€ per any de mitjana.  Per fer una comparació que resultarà clara, en l'obra del Palau l'Ajuntament ha invertit en estos anys al voltant de 160.000€ és a dir, menys de la meitat que en asfalt.

Se senten molts comentaris, és normal.  Però quan es recorre a la mentida és perquè es tenen pocs arguments per rebatre els fets.  I les xifres són explícites.