dimecres, 13 de febrer del 2019

TRASLLAT DE LA CREU

Hui s'ha desmuntat la Creu del Calvari.  I s'ha fet solament per un motiu: perquè els informes tècnics així ho aconsellaven.  De fet, pràcticament ho obligaven, prquè estava en molt mal estat.

De fet, la fotografia parla per ella mateixa:  l'interior estava tot rovellat, hi havia un badall enorme enmig de la creu i l'últim temporal de vent l'havia acabat de rematar. S'ha desmuntat abans que alguna persona, especialment la gent major que seu baix d'ella tots els dies o qualsevol xiquet que juga al parc en patira les conseqüències.

I s'ha fet amb total transparència, amb informatió directa als portaveus, s'ha tractat en una comissió de cultura i s'ha comentat en diversos plents. 

És més, jo mateix he tingut diverses converses amb el nostre rector, perquè la idea era traslladar-la dins del Calvari.  Finalment, es va decidir, juntament amb ell, que es col·locarà, una vegada reparada, a l'interior del Cementeri, al mausoleu de la parròquia, adossada a la paret per evitar que caiga.

Sé que la decisió donarà que parlar, però preferisc això que que haguera eixit alguna persona ferida o qualsevol altra cosa pitjor.