dimarts, 19 de febrer del 2019

QUÈ ÉS LA MOBILITAT?


Què és la mobilitat? Eixa és la gran pregunta que ens fem algun quan veem la paraula en algun escrit o en algun mitjà de comunicació. 

Per a mi, la mobilitat urbana és, sense dubte, retornar els carrers i les places a les persones.  Crear nous espais per tal que els homes i les dones, els xiquets i les xiquetes puguen tornar a viure a l'espai públic (o anar amb patinet sense perill), a transitar a peu i a dir-se bon dia quan es creua amb un altre veí o veïna.

I això és el que estem fent des de fa temps.  Amb un projecte traçat a consciència per fer un poble més amable, més segur i més pròxim a la gent.  Per això, en els últims anys, s'han dut a terme a poc a poc diverses actuacions fonamentals en la seguretat i la tranquil·litat del poble:

  • Construcció de la rotonda a la Citroën
  • Remodelació de l'avinguda Sant Josep Obrer amb passeig i carril bici
  • Remodelació del camí d'Onda a l'entrada del poble amb passeig i carril bici
  • Construcció de la rotonda del motoret (gasolinera d'Orenga)
  • Remodelació de l'avinguda Joaquim Dualde (Sybarit-gasolinera) amb voreres i carrils més amplis i més aparcaments
  • Construcció de l'aparcament de camions
  • Remodelació del Puntarró per desviar el trànsit pesat
Tot això, evidentment, no es fa en un dia, sinó a poc a poc però sabent cap a on anem.  I encara queda molt per fer, com l'ampliació del camí del Pantà per poder desviar definitivament tots els camions o la construcció de la passarel·la peatonal.  Dos projectes que es faran enguany.

Hui és un dia històric.  Hui s'ha obert al trànsit el pas elevat del Puntarró.  Des de hui, els camions ja poden eixir de San Alfonso, Pavimbe o Cartonajes sense passar per Pequelar, per l'IES, per la llar dels jubilats, per l'EPA o per davant de moltíssimes cases particulars.

Llàstima que el dia que es va aprovar la seua construcció no se sumaren ni el PP ni el PSOE.