dimarts, 5 d’octubre del 2010

EL PP REBAIXA LES AJUDES A LES BANDES DE MÚSICA


La Generalitat valenciana ben recentment. Ha disminuït les subvencions que donava a les bandes de música en un 23%.

Des del BLOC no podem sinó criticar fortament esta decisió i mostrar-nos clarament en contra. Moltes bandes de música (com la de Betxí) tenen també al seu càrrec un conservatori de música. Concretament a Betxí tenen al voltant de 130 alumnes i 12 professors. Uns i altres voran disminuïdes les seues possibilitats educatives de cara a l’any que ve. Per què?, perquè el partit governant (el PP valencià) ha decidit retallar considerablement les ajudes a estes entitats musicals.

Poc han pensat en el gran treball i bona faena social i cultural que fan. Al nostre poble desenes i desenes de joves es matriculen i assisteixen a les activitats del Conservatori. Les dos bandes de la localitat (la juvenil i la major) també se’n ressentiran. I ara –en temps de crisi- quan més necessitats d’ajudes estan, la banda haurà d’augmentar el preu de les quotes en 5 euros mensuals, gràcies als retalls del Partit Popular.

I des del BLOC no ens creem que no hi ha diners. La Generalitat té diners per al que vol, especialment per als grans events (on qui ixen guanyant sempre són els de fora). I quan li abellix s’endeuta fins a les celles (som la segona autonomia més endeutada). En canvi, per a manifestacions culturals ben valencianes com les bandes de música es retalla descaradament i diuen que no hi ha diners.

Si el que volien era “ofegar” o “asfixiar” la música, ho han aconseguit. Enhorabona.

1 comentari:

Vico ha dit...

No pasa res si lleven ajudes a la cultura, mentres ho pujen per a fer bous en festes... (mode ironic on)