divendres, 19 de novembre del 2010

COTXE DE POLICIA


En el ple del passat dimecres es va decidir, amb els vots a favor del Partit Popular, quedar-se amb el 4x4 de renting de la policia municipal, a canvi d'uns 7500 euros.

Eixe cotxe té, en estos moments, 4 anys i més de 210.000 km. (ja podeu fer el càlcul del consum i del gasto de gasolina que es fa anualment). En estat de rènting, si l'ajuntament volia tornar-lo havia de pagar uns 2700 euros, de manera que l'equip de govern ha decidit, per un poc més, quedar-se'l definitivament. La decisió, d'ells, és comprensible, a pesar de les característiques que hem apuntat i del fet que no sabem quan durarà en bon estat. Però ho entenem, ha sigut la seua decisió.

El que no entenem és que, ara, hauran de comprar un altre cotxe de policia, ja que l'altre 4x4 que hi havia està sempre al taller i s'ha de retirar ja. És en este punt on ve la discussió. El Partit Popular, pretén comprar un altre 4x4, ja que, segons ells, és el que demanda la policia i perquè és necessari per anar per camins de terra i pedres.

Sabeu quants camins de terra i pedres hi ha al nostre terme? Que jo sàpia, 3 ó 4 (el de darrere de Sant Antoni, un trosset a la Mina, un trosset a les Vinyes Roges i poc més). De fet, si Betxí està en la comarca de la Plana Baixa, és per alguna cosa, perquè el 95% del seu terme és pla.

Per tant, el que nosaltres hem argumentat és que no cal comprar un altre 4x4, perquè ja el tenim (és el que s'han quedat ara de renting) i, per això, el que proposem és que es compre un cotxe "normal", és a dir, un cotxe menut que consumisca poc, sobretot per dins del poble i, si és possible, que siga híbrid, que encara consumix i contamina menys. ÉS més, també es podria posar al damunt la taula la possibilitat de comprar 2 scooters o fins i tot 2 bicicletes, com han fet en altres municipis.

En l'actualitat, quan molts ajuntaments estan comprant esta línia d'actuació per estalviar diners, el poble de Betxí no. Segurament es compararà un altre 4x4 per a navegar per un terme pràcticament pla, a pesar que el consum de gasolina serà molt major del que podria ser. I a pesar que, fora del ple, alguns dels regidors populars et donen la raó, però dins del ple, es callen i no diuen res.