dissabte, 12 de novembre del 2011

TRANSPARÈNCIA ECONÒMICA

La setmana passada, i dins dels actes de campanya, el PP local es va despenjar amb un pamflet que va repartir per totes les cases del poble. Un pamflet farcit de crítiques contra la meua persona i contra la del primer tinent alcalde, Salvador Rius. I, en essència, un pamflet amb veritats a mitges, amb manipulació infantil i barroera de les xifres de l'auditoria interna amb la simple intenció de públicar insídies i confondre a la gent. Per això, crec que cal matisar algunes asseveracions que es fan en aquell pamflet, sobretot per completar algunes informacions que, intencionadament, no han aparegut.


EL JORNAL DE L'ALCALDE

No m'agradaria estendre'm massa en este apartat, ja que crec que vaig donar totes les explicacions pertinents en un article publicat ací mateix al juliol d'enguany. Però ja que el PP insisteix, ho tornaré a repetir.

-El meu jornal és de 42.915€, el que marca la Federació Valenciana de Municipis (FVMP) per a pobles de 5.000-10.000 habitants.

-Efectivament, Maria Pilar Martínez, durant els 6 mesos que va ser alcaldessa cobrava 42.000€, perquè va arredonir a la baixa el que marcava la FVMP, però sense tindre dedicació exclusiva. Per tant, tenen raó quan diuen que el meu sou és un 2'5% més elevat que el d'ella. El que no diuen, intencionadament, és que ella va passar, en un mes, de cobrar 18.000€ a cobrar-ne 42.000, mentre que els meus ingressos de l'ajuntament seran fins i tot menors que els de l'any passat. I el que no diuen, tampoc, és que la sra. Martínez tenia una altra feina, a banda de la d'alcaldessa.

Va ser un error que no apareguera eixa informació? Evidentment no, el que es pretenia era confondre a la gent i dir veritats a mitges.

-Per altra banda, Manolo Blasco, alcalde del Partit Popular durant 7 anys i mig, va arribar a cobrar el 2010 un jornal de 49.617€ ojo! sense tindre dedicació exclusiva. Això són 6702€ més que el que cobraré jo.

Va ser un error que no apareguera eixa informació? Evidentment no, el que es pretenia era, novament, confondre a la gent i dir veritats a mitges.


EL JORNAL DEL PRIMER TINENT ALCALDE

Per altra part, fa pena l'argumentació que s'inclou en el pamflet mencionat sobre el jornal del primer tinent alcalde de l'ajuntament, Salvador Rius. Efectivament, Salva cobra 19.849€, mentre que l'anterior tinent alcalde, el sr. Farinós, en cobrava 14.700€.

El que lamentablement han obviat en el pamflet és que, mentre que Salva està plenament compromés amb la faena de l'ajuntament, amb dedicació exclusiva, el sr. Farinós tenia la seua pròpia faena i apareixia pel consistori només quan podia o li venia bé.

Va ser un error que no apareguera eixa informació? Evidentment no, el que es pretenia era, una vegada més, confondre a la gent i dir veritats a mitges.


TRANSPARÈNCIA ECONÒMICA

Per últim, em pareix fora de lloc traure pit de la gestió econòmica que el Partit Popular ha fet al nostre ajuntament, amb els més de 3 milions d'euros de deute i amb més de 900.000 euros en factures per pagar que ens vam trobar a l'entrar en l'ajuntament.

Un deute que ens deixaran en herència durant algunes generacions i que, a més, no s'entén si, com diuen ells, en els últims anys s'han invertit a Betxí més de 8 milions d'euros. Senyors del PP, s'ha de fer rematadament malament per a gestionar 8 milions d'euros i tindre'n 4 de deute!


És una llàstima, tot plegat, que el PP (principal partit de l'oposició) haja utilitzat el pamflet llançat pels carrers per dir veritats a mitges i per intentar confondre a la gent en compte de, per exemple, haver-lo utilitzat per llançar propostes i idees per a millorar el nostre poble i la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes.
És mostra inequívoca, en definitiva, dels pocs arguments que tenen per criticar la gestió que estem fent des de fa uns mesos i de la manca d'alternatives que presenten.