dilluns, 28 de novembre del 2011

EL BLOC PROPOSA L'AUGMENT DE LES AJUDES AL MENJADOR ESCOLAR (I EL PP NO VOTA A FAVOR)


En el passat ple d'octubre, el BLOC va portar al ple la proposta per tal que la Conselleria ampliara les ajudes als menjadors escolars, ja que enguany les havia retallades considerablement i moltes famílies del poble es quedaven, a diferència de l'any passat, sense eixes beques.

Enguany, la Conselleria d’Educació ha apujat el barem per a al concessió de beques de menjador dels 13 punts de l'any passat als 17 punts. Això significa que, per baremació de renda, aquelles famílies que no superen la renda anual disponible per capita de 1407,26 euros tenen un màxim de 13 punts. D'esta forma, mentre que l'any passat sí que podien accedir a les ajudes al menjador, perquè només calien eixos 13 punts, enguany es queden fora, ja que es demanen tindre 17 punts i, per tant, a la renda baixa cal que se li sumen altres característiques socio-culturals com ara “orfandat absoluta”, “discapacitat”, “víctima de violència de gènere” etc. És a dir, moltes famílies betxinenques, es queden excloses d'estes ajudes.

Amb això, la proposta que vam portar al ple era simple: demanar a la Conselleria que rebaixara la baremació necessària per accedir a les beques i que, a l'igual que l'any passat, no es baremara sobre 17 punts sinó sobre 13, de manera que es concediren les ajudes a moltes més famílies.

Doncs bé, esta proposta, que crec que era bona per a tots, no va ser votada a favor per tots, ja que el PARTIT POPULAR DE BETXÍ, amb no sé ben bé quin pretext, no la va recolzar.

Fa poc, com tots sabeu, van llançar casa per casa un pamflet amb veritats a mitges i mitges veritats, intentant confondre a la gent, sense cap idea ni proposta bona per al poble. Millor hauria sigut que, en compte de malgastar esforços i diners en això, donaren suport a propostes bones per a la gent i les famílies del poble, com per exemple esta que acabe d'explicar. Lamentablement, però, la seua idea de poble i de política va, segons demostren, per un altre costat.