dimarts, 3 de gener del 2012

MALAMENT COMENCEM


L'any que s'espera ja es veu, des del començament, que serà dur, molt dur. I això no ha fet més que començar però després de les mesures anunciades fa uns pocs dies pel novet govern del PP, la cosa pinta malament, realment malament.

Vos assegure que els que estem dins de les administracions públiques podem afirmar, sense por d'equivocar-nos, que la cosa està infectada fins al moll de l'os. Per això, els que estem dins, podem fins i tot entendre les mesures que es van anunciar l'altre dia, encara que no les compartim: l'augment de l'IBI, l'augment de l'IRPF i l'augment del gravamen complementari per a les rendes d'estalvi. Què vol dir això? Que aquelles persones que estalvien, pagaran més diners per uns diners que ara pagaran més impostos, amb l'augment de l'IRPF. En resum, es pagarà més al cobrar i més a l'estalviar. Quasi res.

Però com deia, la cosa és fins i tot comprensible: en una situació límit, és normal que es prenguen mesures.

Ara bé. El que no és tan comprensible és que, per una banda, el nostre president Fabra li balle la corda simplement perquè és del seu partit, quan fa només uns pocs mesos es queixava de qualsevol mesura que es prenia des de Madrid (malament comencem, així).

Però el que és pitjor encara, el pitjor de tot això, és que ja comencen amb enganys des de l'inici. Durant la campanya electoral, el PP s'havia unflat a dir que no apujaria els impostos ni per pensar a morir. I ja veeu, a les primeres de canvi es desdiuen de tot el que havien promés i enganyen a la gent, sobretot a la gent que els ha votat.

Malament comença un govern que necessita confiança, credibilitat i, sobretot, honestedat. I ara, a esperar la pujada de l'IVA.