dimarts, 31 de gener del 2012

GENERALITAT DECIDIRÀ SI OBRIM EL CENTRE DE DIA


L'Ajuntament de Betxí ha aconseguit, després mesos de tramitació, l'informe favorable de la Conselleria de Benestar Social per poder comptar amb un centre de dia en el municipi. Una vegada aconseguit este permís, i per a accelerar el màxim els terminis, des de l'equip de govern del BLOC hem iniciat ja els tràmits perquè la Conselleria dote del personal necessari al centre.

Hem presentat ja una sol•licitud perquè el Consell aporte els professionals necessaris per atendre les 20 places que tindrà el futur centre de dia del municipi, una demanda històrica de la localitat que inexplicablement s'ha vingut dilatant en el temps. Per això, apel•lem a la Conselleria de Benestar perquè resolga favorablement i en el termini més breu possible i autoritze la dotació de personal i manteniment del servei.

De fet, i per a accelerar més encara l'activació del centre de DIA, s'han iniciat també els tràmits per l'obtenció d'una subvenció de 50.000 euros amb què se sufragarà l'equipament de l'edifici amb tot el que és necessari per a prestar un servei eficaç i personalitzat als veïns del municipi. Confiem que Benestar Social atenga les necessitats dels veïns de Betxí i preguem la màxima celeritat en este tema, ja que l'edifici ha estat massa temps sense ús.

Cal recordar que l'immoble es va executar a càrrec del Pla E i es va finalitzar al desembre del 2009, però vora 30 mesos després encara no s'ha posat en funcionament. Des de l'entrada del BLOC en l'Ajuntament fa pocs mesos hem treballat amb rapidesa per a solucionar detalls de l'obra necessaris i aconseguir el permís que ens acaba d’atorgar la Conselleria. Ara hem activat els mecanismes per a donar l'últim pas, que és dotar de personal i mobiliari el centre. Confiem que la Conselleria siga conscient de les necessitats dels veïns de Betxí i resolga amb la mateixa celeritat tota la tramitació necessària per a dotar de personal i mobiliari l'immoble.

El nostre objectiu és posar en marxa el servei en el termini més breu possible. No és una qüestió d’inauguracions. De fet, els representants del Govern del PSOE i del PP local ja van inaugurar l'edifici en plena precampanya de les últimes eleccions municipals i després no el van posar en marxa. Ara cal aconseguir entre tots fer realitat el projecte per al nostre poble. La pilota està, ara, en el sostre de Conselleria.