dijous, 16 de febrer de 2012

APROVATS ELS PRESSUPOSTOS 2012


L'Ajuntament de Betxí va aprovar el passat dimecres els comptes per 2012 marcats per l'augment en un 330% de les ajudes socials –de 6.000 euros a 20.000- per a fer front a les necessitats dels veïns del municipi davant de la difícil situació econòmica que suporten les famílies. A més de l'aposta social, el consistori impulsa uns pressupostos austers ja que la consignació per l’any que ve es redueïx un 5%.

Mantenim les principals inversions, com l'adquisició de terrenys esportius, les inversions i millores en el camp de futbol o la millora dels nínxols del cementeri sense recórrer a cap préstec, cosa molt important, ja que permetrà que no s'augmentarà el deute del municipi. De fet, ja fa molts anys que la tònica general per a qualsevol inversió era demanar préstecs als bancs cosa que, com sabeu, ens han deixat amb més de 3 milions d'euros de capital viu.

D'esta manera, Betxí aconseguix uns pressupostos un 5% més austers, sense renunciar a les inversions productives i apostant directament pels serveis socials. Per a aconseguir este estalvi i esta aposta social hem reduït els gastos superflus com les assignacions als partits polítics –que cauen un 20%- i disminuït la partida de festes en 23.000€. També es reduïx la partida de gasto corrent i de personal, a més de multipliar per 3 els diners destinats al foment del treball dins del Pacte Territorial pel Treball del Sector Ceràmic.

L'equip de Govern del BLOC ens sentim molt satisfets de la feina realitzada durant estos mesos, que s'ha blasmat en este presupost realista i coherent i que, en definitiva, mostra a les clares el bon camí de la gestió que estem fent.