dimecres, 29 de febrer del 2012

EXPLIQUEM ELS PRESSUPOSTOS


El passat dilluns el BLOC DE BETXÍ va organitzar un acte al Brisamar per explicar, de primera mà, els pressupostos de l'ajuntament per a 2012, recentment aprovats.

L'experiència, pionera en la seua forma (mai un alcalde no havia explicat els pressupostos als seus veïns i veïnes!!!!), va ser tot un èxit.
I no perquè la convocatòria fóra massiva (a l'acte van acudir unes poques desenes de persones), sinó per la gent que va assistir, no només va escoltar de viva veu i de manera pormenoritzada les principals partides del pressupost municipal sinó perquè, a més, al final de la presentació es va obrir un torn de paraules per tal que els assistents pogueren preguntar tot allò que desitjaven preguntar.

Repetisc, l'experiència va ser tot un èxit. Durant vora una hora el regidor d'economia i hisenda Salva Rius i jo mateix vam donar les explicacions que qualsevol gestor de diners públics hauria de donar als ciutadans: quant ens gastem en serveis, en educació, en personal, en els nostres jornals, en festes, en inversions, en préstecs... Com dic, una cosa tan simple, hauria de ser d'allò més normal. I lamentablement no ho és.

L'equip de govern del BLOC està molt satisfet de la feina realizada fins al moment, els fruits de la qual comencen a ser ja evidents, sobretot en l'àmbit econòmic. I tota esta feina, ha de ser ben explicada a tots els betxinencs i betxinenques, de forma clara i transparent, perquè així ho demanda la gent i perquè així creem que hauria de ser.

Per tant, crec que estem d'enhorabona al poble, per ser pioners en una iniciativa única i que alhora és una mostra més de participació ciutadana, de democràcia civil i de nitidesa en la gestió.