dimecres, 14 de novembre del 2012

LA GENERALITAT NO PAGA... I L'ESTAT TAMPOC


L'altre dia incidia en el fet que la Generalitat Valenciana ha acumulat, a hores d'ara, un gran deute amb els farmacèutics cosa que ha provocat, com esteu veent, que les farmàcies estiguen ja molts dies de vaga.

Doncs bé, a les farmàcies i altres col·lectius, també se sumen els ajuntaments. Així, i a pesar del que havien promés, que amb els diners del FLA pagarien el deute contret amb els consistoris, una vegada, res de res.

Al nostre ajuntament, la Generalitat Valenciana li deu més de 330.000€, com podeu comprovar en la imatge de més amunt. Subvencions d'ensenyament, de serveis socials, d'ajuda a les persones... ja fa anys que s'haurien d'haver cobrat i nanai de la xina. El poble va haver d'adelantar els diners que, a hores d'ara, encara no han tornat.

A este deute se suma a més, com sabeu, el fet que l'estat, un any més, transferirà menys diners dels que ens corresponen a tots els valencians. En concret, a Betxí ens correspondrien 588.000€ més aproximadament dels que ens arribaran.

Si estos els sumem al deute de la Generalitat, tenim que el total de diners que ens haurien de transferir (i que no ho faran) és de més d'1 milió d'euros. Una quantitat important que ens permetria, a hores d'ara, gestionar molts projectes que estan en marxa i, a més, fer front de manera més descansada als pagaments dels préstecs signats en anteriors legislatures.

En este context, en l'anterior ple vam presentar una moció per tal que tots els grups reclamarem més diners de l'estat, exactament els que ens corresponen atenent a la mitjana de les comunitats autònomes. Lamentablement, el PP no va recolzar la proposta, evidentment perquè a Madrid està governant el seu mateix partit.

Què hauria passat si estiguera encara ZP? La resposta és evident: el PP hauria recolzat la proposta però aleshores el PSOE no l'hauria aprovat... coses lamentables de la política que ningú no entén, i menys quan es tracta d'un poble. Una vegada més, el partit per damunt del poble.