dimarts, 6 de novembre del 2012

LA GENERALITAT NO PAGA


Hui m'he reunit amb les farmacèutiques del poble per escoltar, de primera mà, la problemàtica i el calvari que estan vivint en els últims mesos, "gràcies" als impagaments de la Generalitat Valenciana. I la veritat que, escoltant-les, et dones compte de fins a quin punt hem arribat. I de fins a quin punt podem arribar en els pròxims mesos.

Les farmàcies valencianes fa 5 mesos i mig que no cobren els medicaments que la Generalitat els hauria d'haver pagat.
A pesar d'això, durant els darrers mesos hem sentit per activa i per passiva que sí, que pagarien només cobraren el famós FLA. I res, després de promeses i de més promeses, i de comprensió per part dels farmacèutics, ha arribat el dia que no han cobrat i que, finalment, el mateix conseller ha admés que "no pagarà".

Això suposa que, a Betxí, en les pròximes setmanes, pràcticament tres dies a la setmana no tindrem cap farmàcia oberta. I la resta dels dies, estarem al 50%, ja que només una de les dos farà el servei mínim que han establert per acord.

El pitjor és que la perspectiva per als pròxims mesos és encara més roïna, ja que no s'entreveu una solució positiva a mitjà/curt termini. Això vol dir que les farmàcies continuaran sense cobrar els diners que la Conselleria de Sanitat els deu; això vol dir que és probable que els medicaments comencen a faltar a les farmàcies; això vol dir que és possible que algunes persones no puguen accedir als medicaments que els fa falta i que, per tant, hagen d'interrompre el seu tractament.

El senyor Vela pot afirmar, ara, que no paga perquè no pot. Però la realitat no és eixa. La realitat és que no paga perquè els successius governs del Partit Popular s'han pulit tots els diners durant anys i anys, despilfarrant-los en grans esdeveniments que a poc a poc han anat caent i quedant-se en no res i deixant-nos, al final, amb el cul a l'aire.

Recorde que fa uns anys els populars portaven com a lema electoral CONFIANZA. Els valencians els la van donar, i esta és la moneda amb la qual ens han pagat.