dimarts, 31 de gener del 2012

GENERALITAT DECIDIRÀ SI OBRIM EL CENTRE DE DIA


L'Ajuntament de Betxí ha aconseguit, després mesos de tramitació, l'informe favorable de la Conselleria de Benestar Social per poder comptar amb un centre de dia en el municipi. Una vegada aconseguit este permís, i per a accelerar el màxim els terminis, des de l'equip de govern del BLOC hem iniciat ja els tràmits perquè la Conselleria dote del personal necessari al centre.

Hem presentat ja una sol•licitud perquè el Consell aporte els professionals necessaris per atendre les 20 places que tindrà el futur centre de dia del municipi, una demanda històrica de la localitat que inexplicablement s'ha vingut dilatant en el temps. Per això, apel•lem a la Conselleria de Benestar perquè resolga favorablement i en el termini més breu possible i autoritze la dotació de personal i manteniment del servei.

De fet, i per a accelerar més encara l'activació del centre de DIA, s'han iniciat també els tràmits per l'obtenció d'una subvenció de 50.000 euros amb què se sufragarà l'equipament de l'edifici amb tot el que és necessari per a prestar un servei eficaç i personalitzat als veïns del municipi. Confiem que Benestar Social atenga les necessitats dels veïns de Betxí i preguem la màxima celeritat en este tema, ja que l'edifici ha estat massa temps sense ús.

Cal recordar que l'immoble es va executar a càrrec del Pla E i es va finalitzar al desembre del 2009, però vora 30 mesos després encara no s'ha posat en funcionament. Des de l'entrada del BLOC en l'Ajuntament fa pocs mesos hem treballat amb rapidesa per a solucionar detalls de l'obra necessaris i aconseguir el permís que ens acaba d’atorgar la Conselleria. Ara hem activat els mecanismes per a donar l'últim pas, que és dotar de personal i mobiliari el centre. Confiem que la Conselleria siga conscient de les necessitats dels veïns de Betxí i resolga amb la mateixa celeritat tota la tramitació necessària per a dotar de personal i mobiliari l'immoble.

El nostre objectiu és posar en marxa el servei en el termini més breu possible. No és una qüestió d’inauguracions. De fet, els representants del Govern del PSOE i del PP local ja van inaugurar l'edifici en plena precampanya de les últimes eleccions municipals i després no el van posar en marxa. Ara cal aconseguir entre tots fer realitat el projecte per al nostre poble. La pilota està, ara, en el sostre de Conselleria.

diumenge, 22 de gener del 2012

NO A LES RETALLADES EN EDUCACIÓ


El dissabte passat vaig assitir a la històrica manifestació que va tindre lloc a València contra les retallades del Partit Popular en educació. Allà, més de 100.000 persones ens vam aplegar per dir PROU.

PROU a les mentides per part del govern
de l'estat i de la Generalitat, que ens deia que no pujaria els impostos i ho ha fet només guanyar les eleccions.

PROU als escàndols de corrupció que ens esguiten continuament a tots els valencians, amb nombroses causes que afecten els nostres polítics (Cas dels vestits amb Camps, cas Fabra, cas EMARSA, cas Brugal, cas Urdangarin...).

PROU de tirar els diners públics en projectes faraònics
que, al final, han sigut tots un fracàs: Terra Mítica, Ciutat de la Llum, Canal 9, Ciutat de les Artsi les Ciències, Ciudad de las Lenguas, Mundo Ilusión, Aeroport de Castelló, Masters deTenis i de Golf, Fórmula 1, Copa América... milers i milers de milions tirats sense que s'hagen complit les expectatives promeses.

Però sobretot, PROU A LES RETALLADES EN EDUCACIÓ. Quan s'hauria d'apostar més que mai per tindre una educació pública i de qualitat per tal de garantir el futur dels nostres xiquets i xiquetes i en definitiva de la nostra societat, es fa justament el contrari: fer recaure en l'educació i en els xiquets i xiquetes les conseqüències de la corrupció i de la mala gestió econòmica per part dels dirigents del Partit Popular.

Quan l'educació valenciana és ja, de fa temps, un dels màxims exponents del fracàs escolar de tot l'estat espanyol, ara se li pega el toc de gràcia amb l'excusa del deute del govern valencià.

Punt final. Per ací ja no passem. La gent ha dit prou. No volem que, com a Betxí, la mala gestió d'uns pocs la paguem tots. Fins ací hem arribat. Diguem tots, amb la veu ben forta: JA N'HI HA PROU!

dimecres, 18 de gener del 2012

INSTITUT I AJUNTAMENT


Fullege estos dies els periòdics d'àmbit més proper i cada dia hi ha alguna mala notícia referent a les retallades en educació impulsades pel Partit Popular: que si els professors cobraran menys, que si els interins no cobraran l'estiu, que si s'eliminen la meitat dels sexennis...

Però bé, esta setmana hi ha novetats. L'àmbit d'eixes retallades ha arribat a un punt massa lluny a l'IES Vila-roja d'Almassora. Ahí, un alumne ha sigut expulsat darrerament suposadament per publicar una foto dels seus companys tapant-se dins de classe amb mantes a causa del talló de calefacció que ha patit l'anomenat institut. I la casualitat ha volgut que, eixe institut, paradigma de les retallades, siga el meu, l'institut on tinc la paça de professor.

I dic el paradigma perquè, si fa no fa, tots els instituts estan més o menys en la mateixa situació, sense cobrar les últimes mensualitats per al manteniment i el bon funcionament de les instal·lacións, bé siga en calefacció, en neteja, en aigua, en material... Bé, la veritat siga dita, tots no estan igual. N'hi ha que estan fins i tot pitjor.

El cert és que estic molt a gust treballant a l'ajuntmaent, colze a colze amb el meu company i amic Salva Rius. I més encara, veent el panorama que es presenta dins del món educatiu. Però sobretot, perquè l'esforç en el treball que cada dia realitzem està tenint ja els seus resultats, cosa realment gratificant. I això és, en essència, el que moltes vegades es troba faltar dins de les aules: la gratitud i el reconeixement, per part dels alumnes, dels pares, de l'administració i de la societat.

dimecres, 11 de gener del 2012

SANT ANTONI 2012


Tots sabem la situació econòmica que travessa la nostra societat. I tots sabem, dins d'este context, la situació econòmica que travessa el nostre ajuntament, amb més de 3 milions d'euros de deute.

En este context, les mesures de contenció del gasto han guiat des del primer dia la política de l'actual equip de govern, per tal d'intentar reconduir la crítica situació del nostre consistori.

I dins d'estes mesures, probablement una de les més cridaneres serà la que tenim a l'abast en alguns dies: la que afecta a la revisió dels gastos relatius a la nostra festa de Sant Antoni.

Com sabeu, des de fa anys es dóna en la romeria un mocador i un entrepà. Doncs bé, estos dos conceptes, que l'any passat sense anar més lluny van costar més de 12.000 euros, enguany es veuran modificats.

Per una banda, l'entrepà serà canviat per la típica coca de sal i oli; per altra banda, enguany es donarà a tots els assistents a la romeria un mocador que serà reutilitzable, ja que no es gravarà cap any (a partir de l'any que ve aquell que no el tinga el podrà adquirir per un preu simbòlic al mateix ajuntament). Amb això, pretenem esetalviar, enguany, més de 5.000 euros, que es reconvertiran a vora 10.000 euros en els següents anys amb la reutilització dels mocadors.

Com en tot, n'hi haurà qui estarà a favor i n'hi haurà qui estarà en contra. Però tots estos ajustaments són necessaris per tal d'estalviar al màxim possible tractant, a la vegada, de no repercutir econòmicament els nostres veïns i veïnes.

dimarts, 3 de gener del 2012

MALAMENT COMENCEM


L'any que s'espera ja es veu, des del començament, que serà dur, molt dur. I això no ha fet més que començar però després de les mesures anunciades fa uns pocs dies pel novet govern del PP, la cosa pinta malament, realment malament.

Vos assegure que els que estem dins de les administracions públiques podem afirmar, sense por d'equivocar-nos, que la cosa està infectada fins al moll de l'os. Per això, els que estem dins, podem fins i tot entendre les mesures que es van anunciar l'altre dia, encara que no les compartim: l'augment de l'IBI, l'augment de l'IRPF i l'augment del gravamen complementari per a les rendes d'estalvi. Què vol dir això? Que aquelles persones que estalvien, pagaran més diners per uns diners que ara pagaran més impostos, amb l'augment de l'IRPF. En resum, es pagarà més al cobrar i més a l'estalviar. Quasi res.

Però com deia, la cosa és fins i tot comprensible: en una situació límit, és normal que es prenguen mesures.

Ara bé. El que no és tan comprensible és que, per una banda, el nostre president Fabra li balle la corda simplement perquè és del seu partit, quan fa només uns pocs mesos es queixava de qualsevol mesura que es prenia des de Madrid (malament comencem, així).

Però el que és pitjor encara, el pitjor de tot això, és que ja comencen amb enganys des de l'inici. Durant la campanya electoral, el PP s'havia unflat a dir que no apujaria els impostos ni per pensar a morir. I ja veeu, a les primeres de canvi es desdiuen de tot el que havien promés i enganyen a la gent, sobretot a la gent que els ha votat.

Malament comença un govern que necessita confiança, credibilitat i, sobretot, honestedat. I ara, a esperar la pujada de l'IVA.