dimecres, 26 de juny del 2013

BETXÍ LI RETIRA LA MEDALLA D'OR A FRANCO

Ahir no vaig actualitzar este blog.  A propòsit. Perquè he aguardat al dia de hui que, finalment, ha sigut històric per a tot el poble.  Hui el ple de l'ajuntament ha condemnat explícitament i per majoria absoluta el règim franquista i li ha retirat la medalla d'or a Franco.

Es tanquen, d'esta forma, els 75 anys des que les tropes feixistes bombardejaren i entraren al nostre poble.  Es tanquen, d'esta forma, 50 anys des que se li va concedir la primera medalla d'or de la Vila.  Hui, després de tot això, la corporació municipal ha votat majoritàriament la seua revocació.

I ha volgut, l'atzar, que un grup de joves assistira per primera vegada al ple de l'ajuntament i haja pogut ser testimoni en primera fila d'este dia històric.  Per a què els 40 anys de dictadura no els tornen a viure els nostres veïns i veïnes i perquè no tornen a succeir els fets que aleshores va patir la nostra gent.  Hui, Betxí, ha rendit comptes amb la història i és un poble millor, més just i més lliure.

I deixe per a l'últim paràgraf la lamentable actuació del Partit Popular, que ha votat en contra de la condemna del règim franquista i de la retirada dels honors al general Franco.  Quan tota la societat és de forma clara contrària a les dictadures i a les repressions.  I quan justament demà, el populars de la ciutat de Castelló tiraran endavant la iniciativa per retirar els símbols franquistes que queden a la ciutat.  Ha sigut, la veritat, un fet lamentable que crec qe no es mereixia el poble.

1 comentari:

Nomdedéu ha dit...

Enhorabona a Betxí.
Felicitats alcalde, cada dia més orgullós de ser Remolarista