dimecres, 14 d’octubre del 2015

DENÚNCIA I DETENCIÓ DELS RESPONSABLES

Hui hem celebrat la Junta de Seguretat Local per tractar el tema dels últims robatoris ocorreguts en la localitat.  En la reunió, estaven els caps més importants de la Guardia Civil de les nostres comarques, el subdelegat del govern, David Barelles, i el cap de la Policia Local.

Amb els resultats oficials que s'hi han exposat, els delictes ocorreguts en Betxí enguany han descendit un 10% respecte als de l'any passat.  De fet, amb eixos resultats en la mà, som una de les poblacions amb menys delictes "de la contornà".

Només hi ha un però a eixes xifres: que moltes vegades els afectats no denuncien els fets.  I això també és un problema i greu.  Perquè el delicte que no es denuncia, no existeix oficialment i, per tant, és imposible agafar als responsables.

De fet, una de les xifres més importants que hui s'han posat damunt de la taula és que el 28% dels delictes denunciats a Betxí són resolts.  És a dir, en 1 de cada 4 casos, la policia deté als responsables dels fets.  I això és fonamental.

En els pròximes setmanes tornaran a haver encara més reforços policials en la població.  Però això ha d'anar acompanyat de dos coses: avisar a les forces de seguretat davant de qualsevol sospita, de qualsevol moviment estrany i, sobretot, denunciar els fets quan es produïsquen.  Amb això, es podrá combatre de forma eficient els delictes.

I em quede amb les dos coses que he dit anteriorment: han descendit els delictes i, els que són denunciats, es resolen en un 28%, és a dir, en bona part d'ells es detenen als responsables.