diumenge, 13 de març del 2011

PRIORITAT: CREAR TREBALL A BETXÍ


La cosa pinta malament. Com podem observar al quadre, l'atur va créixer a Betxí, el mes passat, un 25%! I el pitjor és que les perspectives de cara al mes actual no són millors ni de bon tros, però no per això ens hem de quedar amb els braços creuats. Hem de fer alguna cosa, hem de buscar la solució al problema. No podem resignar-nos a tindre una pujada del 25% de l'atur en un mes!

Este és el problema real que tenim en l'actualitat. El nostre poble necessita crear llocs de treball immediatament. Com he dit, hem d'aportar solucions laborals per als betxinencs i betxinenques ja, sense deixar passar ni un dia més.

Els plans ZP i Camps que a bombo i plateret es van anunciar ja fa temps (i que per cert, ara se n'anuncia un altre...) no han servit, al nostre poble, per a crear faena. Per què? Ho hem dit moltes vegades: perquè la majoria dels projectes (sobretot els més importants econòmicament parlant) se'ls han quedat empreses que no són del poble. Pareix que a Betxí ni tenim empreses de construcció, ni fusteries, ni electricistes, ni ferrers, ni obrers...

Ho hem dit per activa i per passiva. Que els projectes es quedaren ací, perquè donaria faena a la gent del poble i perquè les empreses del poble es beneficiarien directament. Ja ho hem vist: res de res.

En el BLOC tenim clara una cosa: la prioritat del nostre programa serà la de reduir les taxes d'atur al nostre poble i crear treball. Volem i necessitem que la nostra gent treballe i per això hem de canviar el que s'ha fet fins ara: que les empreses de fora es queden els projectes de Betxí i que, a més, no complisquen les seues obligacions (l'empresa que es va quedar el camp de futbol havia de contractar 52 persones de l'atur; al final, només n'ha contractat 18, de les quals només 2 són de Betxí). Això no és de recibo i ho canviarem. Clar que ho canviarem.

5 comentaris:

PORTAL BETXI 2.0 ha dit...

La obras y demas las daras a dedo a los colegas, pintores albañiles y tal o saldran a publica subasta como manda la ley y justificaras porque has cogido una empresa que por un servicio se le paga el doble por ser del pueblo. Me lo explique usted, en Valencianooooo o Castellano me da igual yo no discrimino.

PORTAL BETXI 2.0 ha dit...

Que quede claro que la idea me parece genial, pero en la practica la veo un tanto peligrosa.
Ahora si lo consigues chapo

Remolar ha dit...

Bon dia:

la llei deixa traure a subhasta entre les empreses que tu convoques projectes de menys de 300.000€ (més o menys, no recorde la xifra exacta).
Aleshores, el que s'hauria pogut fer, en projectes com el de Cervantes, l'Auditori, el jardinet... és convocar només empreses del poble.

Per altra banda, en els altres projectes (DIA, camp de futbol), es podien haver fet altres solucions, com ara la conformació d'una UTE, el fet de derribar el camp i desrpés fer-lo... solcions que ni tan sols es van estudiar ni un minut i que, per tant, han evitat que les empreses de Betxí participen d'estos projectes.

Salutacions
Alfred

PORTAL BETXI 2.0 ha dit...

Hombre siendo así me despejas una duda muy grande. Porque yo veo bien eso de las empresas y todo lo que se pueda para Betxi en eso no lo discuto porque seria del genero tonto tirarse piedras sobre el tejado.
Pero opino que la explicacion que me has dado deberias dejarla un poco mas clara en el blog para que no se pueda mal interpretar hacia una practica de trafico de influencias. Que conste que es mi humilde opinion.
Que la idea es sana deacuerdo no voy a ser yo quien diga lo contrario pero deberia extenderse un poco mas.
Otra pregunta si me lo permites, lo de la piscina esta bien tambien pero has pensado que la gente que tenga que venir de otros pueblos se va a encontrar con la dificultad de una red de transportes bastante deficiente en Betxi y que cualquier usuario de Artana Eslida etc etc se va ver subyugado a coger coche y que supongo que todos no tendran (Gente mayor y jovenes) No se deberia hacer primero un esfuerzo en la red de transporte urbano en Betxi antes de promocionar el proyecto. Un saludo y gracias de ante mano

Remolar ha dit...

Arfarfgoat:

perdona per contestar-te un poc tard. Agraïsc els teus comentaris i t'informe que estem treballant en tot el que em comentes. En breu, veuràs les propostes.

Gràcies
Alfred