dimarts, 1 de març del 2011

COMPTE GENERAL 2009: MÉS DÈFICIT


El passat dimecres vam tindre ple ordinari de l'ajuntament. Un dels punts que vam tractar va ser el del Compte General de 2009 que, una vegada més i ja en van unes quantes (lamentablement), mostraven clarament la mala gestió econòmica que ha fet el Partit Popular en l'ajuntament de Betxí.

Com es veu al quadre de dalt (les xifres no són meues, que quede clar, sinó del departament econòmic de l'ajuntament), el resultat pressupostari d'eixe exercici, de 2009, és de -362.000 euros. És a dir, els comptes de l'ajuntament demostren que eixe any es van gastar molts més diners dels que es van ingressar, en concret, més de 60 milions de les antigues pessetes.

Per altra banda, també podem comprovar que el Romanent de Tresoreriva va ser, una vegada més, negatiu. El romanent de tresoreria és el que queda per pagar, més el que queda per cobrar més els diners que hi ha en caixa. El resultat, ja el veeu: -784.000 euros, és a dir, vora 130 milions de les antigues pessetes en negatiu.

Mirant cap enrere, li hem dit a l'equip de govern infinitat de vegades que reduira el gasto, que eliminara el despilfarro i les despeses innecessàries (l'any passat, sense anar més lluny, 4800 euros en entrades per a la correguda de la beneficiència), que no estirara més el braç que la mànega, que qui no guarda quan té no menja quan vol... res de res, mai no ens van fer cas i ara tenim ací els resultats que tots, més o menys, podíem preveure. I això que ens van dir que els primers 4 anys eren d'inversió i els segons 4 anys serien de gestió. És esta la gestió que ens van prometre?

Com podeu suposar, seguir amb esta gestió econòmica durant més temps és insostenible per a l'ajuntament. I el pitjor de tot és que, com he dit sempre, la mala gestió d'uns pocs, la pagarem tots els betxinencs i betxinenques.