dimarts, 23 d’octubre del 2012

DE LA ¿JUSTÍCIA? ACTUAL

Vinc tot just de visitar un empresari local al qual li van entrar a robar fa alguns dies. I la veritat és que, escoltant-lo, es transpua clarament que, per damunt dels danys materials que ha patit (que no són pocs), la ràbia i la impotència que sent és encara més important.

I és que no és per a menys. No entén com periòdicament es repetixen casos com el que acabe de relatar i que, finalment, en cas que es detinguen els responsables, queden lliures a les poques hores de la detenció, generalment amb denúncies de poca importància que hauran de pagar en el millor dels casos.

Paral·lelament, i casualitats de la vida! este empresari passa els matins d'octubre i de novembre ajocat als arbres del seu parany, perllongant la tradició que durant segles i segles han practicat la gent de la nostra terra. I no és ara ni el moment ni el lloc de discutir de si hauria de ser o no legal, de si és o no una caça massiva o de si s'hauria de caçar sense cassette. El que crec és que no és de recibo que es detinga a un paranyer per caçar quatre tords i que se'l jutge per lo penal amb de núncies de més de 1000 euros. Crec sincerament que, després de tot el que acabe de dir, està totalment descompensat un cas de l'altre.

Tenint en compte que açò és només la punta de l'iceberg, una anècdota (si es vol) dins de tot el maremàgnum de casos que podem trobar, som molts els que pensem que la justícia s'hauria de reformar per evitar estes clares deficiències cosa que és, a la fi, un nou ingredient que s'afig al desencant per la política, les institucions (i ara també) la justícia i que tot plegat contribuïx a anar fent més i més gran la bola del malestar social.