dimarts, 30 d’octubre del 2012

PRESSUburla DE L'ESTAT 2013


Fa alguns dies es van fer públiques les previsions dels pressupostos per a 2013 que suposen una vegada més, però ara més que mai, una nova burla per als valencians. Sense ànim d'avorrir-vos, sí que m'agradaria donar algunes xifres que, crec, parlen per elles mateixa:

PRESSUPOST 2013 PER AL PAÍS VALENCIÀ
inversió de 654 milions d'euros;
35% menys en relació al 2012; 57% menys en relació al 2011

INVERSIÓ AL PAÍS VALENCIÀ EN COMPARACIÓ AMB ALTRES CCAA
2013: 43% menys que la mitjana de l'estat, amb 128€ per habitant front als 225 de mitjana estatal


Alguns exemples:

-País Valencià: 128€ / habitant
-Galícia: 468€ / habitant
-Castella Lleó: 620€ / habitant

Podem entendre que, en l'actual context, es retallen els diners que ens destinen (com segurament és cosa general), però no que ens retallen més que a ningú (com és també cosa general). De fet, això és tan tan general, que el dèficit que l'estat manté amb el nostre territori es calcula que ascendix a 8.926 milions d'euros!

És possible que de moment ningú no alce la veu més que els altres (o almenys que ho fem només uns quants), però la gent no està fav(r)a.
Que ens prenguen el pèl any sí, any també.
Que abans era ZP, ara és MR.
I que uns per altres, la realitat és que cada any som ningunejats, passen per damunt de nosaltres i ací, des de la Generalitat, ningú té el que ha de tindre per defensar els nostres interessos com cal (perquè com sempre, el partit està per damunt de la gent).

Però torne a repetir, la gent no està fava. Al País Basc s'han rebel·lat contra els dos de sempre i a Catalunya ho faran en breu. Ací estem a un passet de fer-ho, a la marexa que anem, però és una llàstima que ho fem quan ja estem al límit.

I per a mostra un botó: hui mateix han tallat la llum de dos conselleries per no pagar. El PP preguntava quin és el símbol dels valencians i, lamentablement, este és el que ells han creat: CORRUPCIÓ I BANCARROTA.