dimarts, 16 d’octubre del 2012

GARROFERAL DEL JAUME I


Algú em va dir, al començament de la legislatura, que esta havia de ser la legislatura de la imaginació. I tenia raó. Davant del gran deute heretat en l'ajuntament i davant la falta de diners, hem de fer treballar la imaginació per tal de fer coses amb els mínim pressupost possible. I això és el que hem fet al garroferal de dalt del parc del Jaume I (el que abans era el punt net).

Este espai s'ha convertit en el punt d'inici de la primera senda homologada del nostre terme, el PR-CV 428 i, en este context, hem intentat recuperar una zona que estava totalment perduda i abandonada a la brutícia i a les males herbes.

D'esta forma, este estiu es va començar la seua recuperació a través de treballadors incorporats de l'INEM, que van traure a la llum després de molts anys els garrofers que allà hi ha i que van eliminar tota la brossa existent. A continuació, es va tirar arena per tal de que la zona tinga el mínim manteniment possible i en una etapa posterior es plantarà gespa en la terra que queda.

Paral·lelament, s'hi va instal·lar el panell informatiu d'inici de la ruta de senderisme i tres conjunts de taules i bancs com el que podem veure a la imatge. Unes taules i bancs que, a més, cal dir que s'han fet amb el reciclatge de les antigues barreres de bous, actualment en desús. Finalment, l'adequació de la zona es completarà amb la imminent instal·lació d'un pipican que permetrà els propietaris de gossos tindre un segon espai específic per a les seues mascotes.

En definitiva, pense que amb molts pocs diners i amb una gran dosi d'imaginació, en breu es completarà la millora d'un espai que hi havia abandonat i del qual es podrà beneficiar tot el poble.